Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Küreselleşme Kim İçin?

Kategori: Ekonomi Yazar: Erinç Yeldan Yayınevi: Yordam Kitap

Küreselleşme Kim İçin?

Tanıtım Bülteni
Ülkemizin yetkin iktisatçılarından Erinç Yeldan, Küreselleşme, Kim İçin? kitabında yaşadığımız küresel iktisat ikliminin tarihsel ve güncel analizini yapıyor. Özellikle sayısal verileri, emekçiler açısından can alıcı eğilimleri öne çıkaracak biçimde düzenleyerek yorumluyor.Kavramların içini yeniden doldurarak iktisadın ve ekonomi politikaların nereden gelip, hangi duraklardan geçerek bugünlere geldiğini önümüze seriyor.Üç ana bölümden oluşan kitabın ilk bölümünde küreselleşme kavramının ideolojik niteliği ele alınıyor ve muhafazakâr, neoliberal ideolojinin doğrudan bir ürünü olduğu ortaya konuyor. İkinci bölümde neoliberal küreselleşmenin iktisat siyasası, kuramsal temelleri ve pratik yaşamdaki uygulama sonuçlarıyla birlikte tartışılıyor. Son bölümde ise Türkiye özelinde IMF programı ile somutlanan ve AKP iktidarınca yürütülen iktisat politikaları değerlendiriliyor. Bu bölüm kapsamında üç ana tema ele alınıyor. İlk elde genel olarak IMF programı ve Vaşington Mutabakatı diye anılan neoliberal politikalar okuyucuya tanıtılıyor; ikinci olarak Türkiye ekonomisinin 2001 krizi sonrası gelişimi inceleniyor. Bunu özelleştirmeler ve yasalar çıkarılarak dayatılan diğer yapısal değişimlerle ilgili yazılar tamamlıyor.Günümüz dünyasını ve Türkiye’nin bu dünya içindeki yerini anlamak, ufkumuzu genişletmek, düşünerek yeni sentezlere, açılımlara varabilmek için vazgeçilemez bir kaynak.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Küreselleşme Kim İçin? PDF 6.23 MB İndir
Küreselleşme Kim İçin? EPUB 6.96 MB İndir
Küreselleşme Kim İçin? MOBI 5.49 MB İndir
Küreselleşme Kim İçin? ODF 5.86 MB İndir
Küreselleşme Kim İçin? DJVU 7.32 MB İndir
Küreselleşme Kim İçin? RAR 4.76 MB İndir
Küreselleşme Kim İçin? ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Erinç Yeldan hoca ne yazsa okurum. Bu da çok sade bir anlatımla küreselleşme üzerine farklı bir bakış açısı kazandırmaya çalışmış bir kitap. Herkes okuyabilir.


çok sade bir kitap güzel tespitler var ancak tekrar da bolca var tavsiye ederim


küreselleşme düzeni değiştiriyor ama düzülen hep aynı kalıyor.Bir yanda sermayenin temsilcisi IMF, World Bank ve WTO, bir yandan gün geçtikçe yoksullaşan ve kalitesi düşen(asosyal) insan profili. Erinç Yeldan ın birinci sınıf anlatımıyla “hormonlaşmış büyüme” nin süreci, işlenilmiş. okunmalı ve konuşulmalı.


İktisatçı olsun olmasın, ülkenin ekonomik gidişatını anlamak isteyen herkes için yalın bir dille yazılmış, kolay anlaşılır fakat tespitleri son derece önemli bir kitap. Erinç Yeldan, ülkenin en önemli iktisatçılarından biri; hakim iktisat görüşü dışında toplumcu fikirler edinmek isteyenlerin mutlaka ama mutlaka okuması gereken bir isim.


Ekonomi okumayı özleyenler için çok doğru bir tercih…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*