Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ali Çavuş

Kategori: Tarih Yazar: Zeynel Lüle Yayınevi: Doğan Kitap

Ali Çavuş

Tanıtım Bülteni
Mustafa Kemal'in "Can Yoldaş'ı Ali Çavuş...“Bu dürüst, sıcak anılarda Atatürk’ü en yakın, en sade haliyle okuyacaksınız.Karanlıkta yatmaktan korktuğunu da, savaşta ‘Çocuklar aç yatmasın’ diye annesinden kalan birkaç ziyneti Osmanlı Bankası’na rehin bıraktığını da…Paşa, askerlikten istifa ettiğinde üniformasını çıkarmasına ve ilk sivil kıyafetini giymesine yardımcı olan da oydu, Ankara yolunda onu bir ağaç dibinde kuzu postu üzerine yatırıp sabaha kadarbaşında nöbet bekleyen de…Milli Mücadele döneminde Mustafa Kemal’le sırt sırta verip isyancılara kurşun sıkmış, Zübeyde Hanım’ı müstakbel gelinini görmeye o götürmüştü.Atatürk’ün hayatının en karmaşık alanı sayılan Zübeyde Hanım-Latife Hanım-Fikriye Hanım üçgeninin tam ortasında o vardı. Bu üç kadının da sırdaşıydı...” Can Dündar
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ali Çavuş PDF 6.23 MB İndir
Ali Çavuş EPUB 6.96 MB İndir
Ali Çavuş MOBI 5.49 MB İndir
Ali Çavuş ODF 5.86 MB İndir
Ali Çavuş DJVU 7.32 MB İndir
Ali Çavuş RAR 4.76 MB İndir
Ali Çavuş ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


kesinlikle okunmasını tavsiye ediyorum,çok değerli bir kitap


Okurken yazara bu kitabı yazdığı için teşekkür edeceğiniz güzel bir eser. Okumanızı kesinlikle tavsiye ediyorum.


Atatürk hakkında daha fazla anı bilmek istiyorsanız okumanızı tavsiye ederim.


Ali Çavuş Mustafa Kemal’in emir eri .Ondan Mustafa Kemal’in silah arkadaşları o kadar çok bahsettiler ki merak edip aldım ve zevkle okuyucağım Tüm Mustafa Kemal hayranlarına tavsiyem ona yakın olanların bizzat kaleme aldıkları anıları okusunlar.


Atatürk’ün yakınındaki kişilerin yazdığı çok kitap okudum ve çoğu Çankaya ile Dolmabahçe dönemini anlatıyordu. Bu kitabın farkı kurtuluş mücadelesindeki Atatürk’ü hem kişisel hem asker nitalikleri ile yakından tanımamı sağlaması oldu. Milli mücadele dönemindeki Türkiye’nin durumunu ve milli kurtuluş içi yola çıkan bir avuç insanın yaşadıklarını gözler önüne seriyor. Yalın ve akıcı bir dille anlatılmış, içeriği bakımından okunması gereken bir kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*