Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İktisadi Trabzon

Kategori: Tarih Yazar: Abdülvahap Hayri Yayınevi: Serander Yayınları

İktisadi Trabzon

Tanıtım Bülteni
Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ve doğu-batı ticaretinin deniz ile kara bağlantısının sağlandığı Trabzon, tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de Türkiye'nin Orta Asya'ya açılan kapısıdır.Yüzölçümü ve nüfusu açısından ülkemizin orta ölçekli bir kenti olan Trabzon, sahip olduğu insan kaynağı ve kültürel zenginliğiyle tarihin her döneminde çeşitli devletlerin ve değişik mesleklere mensup insanların ilgi odağı olmuştur.Osmanlı Avrupasının İktisadi Vaziyeti isimli tezi ile Fransa'da doktora payesi alan Abdülvahap Hayri tarafından kaleme alınan ve 1913'te Trabzon'da basılan İktisadi Trabzon adlı bu kitap; dönemin koşulları dikkate alındığında Trabzon'a ilişkin ciddi bir envanter çalışması olarak nitelendirileceği gibi, günümüze de ışık tutacak bilgiler içermektedir.Dr. Melek Öksüz tarafından genel bir değerlendirme ile günümüz harflerine aktarılan kitapta,20. yüzyıl başlarında Trabzon ticareti, hayvancılığı, tarımı ve madenciliğine dair kapsamlı bilgiler yeralmaktadır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İktisadi Trabzon PDF 6.23 MB İndir
İktisadi Trabzon EPUB 6.96 MB İndir
İktisadi Trabzon MOBI 5.49 MB İndir
İktisadi Trabzon ODF 5.86 MB İndir
İktisadi Trabzon DJVU 7.32 MB İndir
İktisadi Trabzon RAR 4.76 MB İndir
İktisadi Trabzon ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


o dönemde böylesi değerli kayıtların tutulmuş olması aslında insanımızın yazmaya okumaya uzak olduğu tezine bir reddiye gibi. dönemin ilçelerine köylerine kadar iktisadi bilgilerin, çizelgelerin verildiği bir kitap.


Hacim olarak küçük, içerik olarak detaylı olmasa da zamanın iktisadi bakış açısını anlattığı için mühim bir eser olduğunu düşünüyorum. Osmanlı son döneme dair iktisat eserleri yayınlanması çok önemli. Bizde iktisat tarihi denildiği zaman hemen 17. yy öncesine döneriz. 17 ile 20 arasına pek yanaşan olmaz çünkü zordur. Hazırlayanın eline sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*