Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Osmanlı Devletinde Kardeş Katli

Kategori: Tarih Yazar: Mehmet Akman Yayınevi: Eren Yayıncılık

Osmanlı Devletinde Kardeş Katli

  • ISBN: 9789757622659
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 208
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 16 x 24 cm
Tanıtım Bülteni
Yazar bu çalışmasını, II. Osman döneminde Şeyhülislam olan Esad Efendi'ye ithaf etmiştir. İthaf sebebi ise, II. Osman, Lehistan seferine çıkacağı sırada, kardeşlerinin en büyüğü olan Şehzade Mehmed'in katli için, Şeyhülislam Esad Efendi'den fetva istemiş, Esad Efendi ise bunun İslam Hukukuna aykırı olduğunu bildirerek reddetmiştir.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Osmanlı Devletinde Kardeş Katli Satın Al
Kitapyurdu Osmanlı Devletinde Kardeş Katli Satın Al
D&R Osmanlı Devletinde Kardeş Katli Satın Al
Idefix Osmanlı Devletinde Kardeş Katli Satın Al
BKM Kitap Osmanlı Devletinde Kardeş Katli Satın Al
Hepsiburada Osmanlı Devletinde Kardeş Katli Satın Al
Nadir Kitap Osmanlı Devletinde Kardeş Katli Satın Al
N11 Osmanlı Devletinde Kardeş Katli Satın Al
Amazon Türkiye Osmanlı Devletinde Kardeş Katli Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Osmanlı Devletinde Kardeş Katli PDF 8.63 MB İndir
Osmanlı Devletinde Kardeş Katli EPUB 9.65 MB İndir
Osmanlı Devletinde Kardeş Katli MOBI 7.62 MB İndir
Osmanlı Devletinde Kardeş Katli ODF 8.13 MB İndir
Osmanlı Devletinde Kardeş Katli DJVU 10.16 MB İndir
Osmanlı Devletinde Kardeş Katli RAR 6.60 MB İndir
Osmanlı Devletinde Kardeş Katli ZIP 6.09 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Yazar gerçek belgelere dayanarak akademik bir eser hazırlamış. Şehzadelerin neden katledildiğini tek tek anlatmış şer’i ve örfi delilleri beyan etmiş. Padişahların bu kararları verirken nefisleri için değil(bazıları hariç III. Mehmetin boş yere 19 kardeşini öldürmesi) devleti aliyyenin İslam için varolması gerekliliği için bu kararları alıyorlardı. İsyan eden katledilir bu İslami bir hükümdür. ancak isyan etmeyenleri katletmek örfi hukuka uyularak yapılmıştır. fitne adam öldürmekten kötüdür ayetine dayanılarak fitne çıkarması muhtemel olanları siyaseten başka yol olmadığı için katletmek zorunda kalmışlardır. Padişahlar elbette yanlış yapmışlardır ancak onları kardeş öldüren bir cani olarak görmek şair takva ruhlu padişahlara iftira atmaktır ecdada fransız kalmaktır. o zamanlar bir şehzadeyi hapsetmekle iş çözülmüyor çünkü vezirler askerler şehzade yaşadığı için kazan kaldırabiliyor ihtilal yapabiliyorlar. şu bir gerçektir ki ekber ve erşed uygulamasından sonra bir çok ihtilal darbe olmuştur. devlet bu sayede askerin vezirlerin eline geçmiştir. büyük alimlerin elinde yetişen yükseliş döneminin padişahları İslam hukukunu bizde ndaha iyi biliyor ve İslam için bizden daha çok fedakarlık yapmışlardı. padişahlar eleştirilebilir keşke ölümler olmasaydı denilebilir ancak cani vahşi demek gavurun demediğini demektir. cem sultan olayında binlerce kişi ölmüş devletin eli kolu bağlanmıştır. bir kişinin ölümü binlercenin ölümüne engel olacaksa osmanoğulları ailesini ümmeti muhammed için feda etmiştir.


Bu eser sayesinde Osmanlı Devleti’nde padişahşların nasıl taht mücadelesi verdiğini görmekteyiz. Çok eşsiz ve güzel bir eser. Bir konusunda yapı taşı.


Bu zamana kadar okumuş olduğum tarih kitapları içerisinde osmanlı tarihinde en tartışmalı olan konulardan birisi olan “kardeş katli meselesini” akademik bir uslupla doktora tezi olarak hazırlanmış ve bu alandaki büyük bir boşluğu doldurduğunu rahatlıkla söyleyebilirim


çok fazla dip notlu ve osmanlıca kelimler fazlaca kullanılmış ancak süregelen kardeş ve akrabaların nasıl katledildiğini öğrenebileceğiniz çokda ayrıntıya girmeden öğrenebileceğiniz bir kitap. ilgi duyan arkadaşlar için güzel bir kitap.


akademik – doktora tezi- olarak yazılmış osmanlıda en çok tartışılan müessese olan kardeş katlini ele alan güzel bir kitap ayrıca önsöz de yazarın belirttiği gibi danışmanlığını ahmed akgündüz gibi alanında uzman ılan hocalar gözetiminde yazılmış bir kitap herkese tavsiye ederim…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*