Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Stauffenberg ve Operasyon Valkyrie

Kategori: Tarih Yazar: Talip Doğan Karlıbel Yayınevi: Siyah Beyaz Yayınları

Stauffenberg ve Operasyon Valkyrie

Tanıtım Bülteni
20 Temmuz 1944 Hitler Almanya'sı için bir dönüm noktası oldu. Aslen Avusturalya kökenli ve Almanya'yı yöneten bir Onbaşı olan Adolf Hitler'e karşı düzenlenen ilk ciddi direniş oldu. Kont Claus von Stauffenberg ve arkadaşları Almanya'nın II. Dünya Savaşını kaybedeceğini biliyorlardı. Arkadaşları ağırlıklı asilzadelerden oluşan yüksek rütbeli Generaller ve aydın kesimden kişilerdi. Suikastçiler, Almanya ve Almanya'nın işgal ettiği topraklarda Hitler'in emriyle gerçekleştirilen insanlık ayıbı ve vahşete karşı önlem almak istemişlerdi. Bu vatanperver insanlar, rejimi devrip yeni bir düzen kurmak ve müttefik ülkelere "Kapitülasyon" ilan ederek savaşı bitirmeyi amaçlıyorlardı.Hitler tarafından Walküre (Valkyrie) adı ile hazırlanan planın amacı Alman hükümeti'ne karşı gerçekleştirilecek herkangi bir isyan ve ihtilal girişimini önlemekti. Bu planın içeriğindeki en önemli nokta Berlin'de bulunan yedek Ordunun harekete geçerek isyanı bastırmak ve asayişi sağlamaktı.Staffenberg ve arkadaşları Walküre'yi kendi amaçları için kullanmak istediler. Bu ayaklanmaya giden fikrin ne zaman doğduğunu, suikaste giden yol ve başarısızlıkla sonuçlanan bu isyanın nedenlerini cevabını bu kitapta bulacaksınız.Almanya ve müttefik ülkelerdeki kaynaklardan yapılan bu titiz araştırma ve değerlendirme aynı zamanda bu konuyla ilgili Türkçe kaynaktır.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Stauffenberg ve Operasyon Valkyrie Satın Al
Kitapyurdu Stauffenberg ve Operasyon Valkyrie Satın Al
D&R Stauffenberg ve Operasyon Valkyrie Satın Al
Idefix Stauffenberg ve Operasyon Valkyrie Satın Al
BKM Kitap Stauffenberg ve Operasyon Valkyrie Satın Al
Hepsiburada Stauffenberg ve Operasyon Valkyrie Satın Al
Nadir Kitap Stauffenberg ve Operasyon Valkyrie Satın Al
N11 Stauffenberg ve Operasyon Valkyrie Satın Al
Amazon Türkiye Stauffenberg ve Operasyon Valkyrie Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Stauffenberg ve Operasyon Valkyrie PDF 6.23 MB İndir
Stauffenberg ve Operasyon Valkyrie EPUB 6.96 MB İndir
Stauffenberg ve Operasyon Valkyrie MOBI 5.49 MB İndir
Stauffenberg ve Operasyon Valkyrie ODF 5.86 MB İndir
Stauffenberg ve Operasyon Valkyrie DJVU 7.32 MB İndir
Stauffenberg ve Operasyon Valkyrie RAR 4.76 MB İndir
Stauffenberg ve Operasyon Valkyrie ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Kitapdan çok kitabın yazarı çok ilgimi çekmiş olup, yazmış olduğu bir diğer kitabın başlığın “hitlerin SS kasapları” oluşu yazarın olaylara objektif değilde yanlı yaklaştığının en büyük kanıtıdır.


20 Temmuz 1944 Hitler Almanya’sı için bir dönüm noktası oldu. Aslen Avusturalya kökenli ve Almanya’yı yöneten bir Onbaşı olan Adolf Hitler’e karşı düzenlenen ilk ciddi direniş oldu


Kitabı okumaya başlar başlamaz adeta şoke oldum. Önsöz’ünden başlayarak bütün kitap inanılmaz Türkçe hatalarıyla dolu. Bu hatalar öyle canımı sıktı ki konuya konsantre dahi olamadım. Türkiye’de pek bilinmeyen bir konuyu aydınlatması bakımından yararlı olacağına inanarak edinsem de ÖSS’de anlatım bozukluğu sorularına konu olacak cinsten öyle kötü kurulmuş cümleler var ki güzel Türkçemiz adına çok üzüldüm. İşte size birkaç örnek cümle daha ilk sayfalardan :” Bu başarı ona savaşın ilk yılında Yüzbaşılık rütbesi almasına sebep olur” , “Kendisine verilen görev Kafkas cephesindeki Anti Stalinist olan Rusları ve azınlıkları Bolşevik rejime karşı isyana teşvik etmek amaçlı eğitimler verdirmek için oraya göndermişlerdir.” . Bu garabet cümlelerdeki hangi yanlışlardan bahsedeyim ki… Yazarın Almanya’da yaşıyor olması Türkçesine büyük darbe vurmuş galiba. Bu kabul edilebilir ancak yayınevinin biraz duyarlı davranarak yayınlamadan önce metni bir tashihe tabi tutması çok isabetli olurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*