Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ali Emiri’nin İzinde

Kategori: Tarih Yazar: M. Serhan Tayşi Yayınevi: Timaş Yayınları

Ali Emiri’nin İzinde

Tanıtım Bülteni
Kitap, Millet Kütüphanesi’nin müessisi Ali Emîrî Efendi’nin emanetlerini gözü gibi koruyan Mehmet Serhan Tayşi’nin hatıraları, Kütüphane’de geçen uzun seneleri, o senelerde tanışılan insanları, edinilen tecrübeleri anlatıyor… Türkiye’nin geçen yüzyılında İstanbul’un kültür muhitlerinin gündemlerini, önemli şahsiyetlerinin çalışmalarını, yer yer eleştirileri, ama son derece samimi bir üslupla o dönemin kendine has yapısını da… Mehmet Serhan Tayşi, çocukluğundan ve ailesinden başlayarak, Dolmabahçe Sarayı’nda sekiz yıl boyunca Mustafa Kemal Atatürk’ün muhafızlığını yapan polis babası Ahmet Râsih Tayşi’nin hatıralarını da ekleyerek, sizi bir devrin şahitliğine, şimdilerde örnekleri giderek yok olan farklı hayatlara çağırıyor… II. Dünya Savaşı’nın netameli günlerindeki Adana’dan, İzmir Bayındır’ın Melamî, Nakşî manevî iklimine, oradan da İstanbul’un çok renkli ilim ve kültür hayatına doğru akan keyifli bir hikâye… Yer yer hüzünlü hatıralar da ihtiva etse, ibretlerle, şükürlerle, mutluluklarla dolu bir hayat öyküsü… Kendinizden çok şeyler bulacağınız, okudukça dağarcığınızın zenginleştiğini hissedeceğiniz bir resm-i geçit…
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ali Emiri’nin İzinde PDF 6.23 MB İndir
Ali Emiri’nin İzinde EPUB 6.96 MB İndir
Ali Emiri’nin İzinde MOBI 5.49 MB İndir
Ali Emiri’nin İzinde ODF 5.86 MB İndir
Ali Emiri’nin İzinde DJVU 7.32 MB İndir
Ali Emiri’nin İzinde RAR 4.76 MB İndir
Ali Emiri’nin İzinde ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Cumhuriyet sonrası kültür tarihi açısından önemli bir hatırat kitabı


Hatıratlar bakımından benim için ilk ikiye girer.Birincisi elbette Ali Ulvi Kurucu hatırat kitabıydı.


Eser, hatırat olmakla birlikte çoğu bölümü fazlasıyla kişisel ve de kitapta yer alması gereksiz ayrıntılarla dolu. Kitabın üçte ikisi bu nitelikte. İyi bir elemeyle 200, bilemediniz 250 sayfayı geçmeyecek bir kitap olabilirdi. Bunun dışında kitapta kültür ve bilim dünyamızda yer etmiş pek çok insanın müspet ve menfi özelliklerini öğreniyorsunuz. Kütüphane ve eski eser düşkünü insanlara tavsiye olunur.


Türkiye’nin yakın tarihi ve kültür tarihimiz için bulunmaz bir hazine niteliğinde olan bu eseri tavsiye ederim.


Ali Emiri Efendiyi daha önce de Dursun Gürlek’ten okumuş hayran kalmıştım. zaten biyografi severim içinde kütüphaneler olunca daha da güzel oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*