Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ezoterik Mısır

Kategori: Tarih Yazar: Erik Hornung Yayınevi: Kırmızı Kedi Yayınevi

Ezoterik Mısır

Tanıtım Bülteni
Ezoterik Mısır imgesi çok köklü bir tarihe sahip. Yaklaşık 2000 yıldır ezoterizm, simya, büyücülük, astroloji gibi birçok şeyin kökeninin Mısır'a dayandığı ileri sürülüyor. Gülhaç Kardeşliği ya da Masonluk gibi örgütler, kökenlerinin ve merasimlerinin Mısır'dan kaynaklandığını iddia ediyor. Bütün bu iddiaların tarihsel gerçekle ilişkisi, ise son derece çetrefilli bir mesele. Mısırbilim şimdiye kadar bu konuda sessiz kalmayı seçtiği için ortalık sorulardan ve hurafelerden geçilmiyor. Dünyaca ünlü Mısırbilimci Erik Hornung Ezoterik Mısır'da bu çetin işe girişiyor. Hornung, ezoterik Mısır tasvirinin binlerce yıldır insanlığın düşünce dünyasında nasıl etkili olduğunu çarpıcı bir biçimde gösteriyor. Akıllara takılan soruları yanıtlarken, gerçeklerle iç içe giren hurafeleri büyük bir titizlikle ayıklıyor. Okuyucuyu tarot kâğıtlarından Afrikamerkezci teorilere, Rönesans'tan ezoterik örgütlere kadar uzanan geniş bir yelpazede zevkli ve heyecanlı bir okuma serüvenine sürüklüyor. Bilgeliğin kaynağının Mısır olduğu tezi ilk kez ne zaman ve nasıl ortaya atıldı? Ezoterik örgütlerin üye kabul törenlerinin kökeni nedir?Dolar üzerinde bulunan piramitin ve üçgen içerisindeki gözün gerçek sırrı ne? Batı kültürü simyayla ilk kez ne zaman tanıştı? Dikilitaşlar ve dünyaya yayılan İsis-Osiris kültü...
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ezoterik Mısır PDF 6.23 MB İndir
Ezoterik Mısır EPUB 6.96 MB İndir
Ezoterik Mısır MOBI 5.49 MB İndir
Ezoterik Mısır ODF 5.86 MB İndir
Ezoterik Mısır DJVU 7.32 MB İndir
Ezoterik Mısır RAR 4.76 MB İndir
Ezoterik Mısır ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


mısırın gizemlerini merak edenler için …


kitabın dili çok ağır, çok yavaş ilerliyor,mısır uygarlığı hakkında bilgi alabilmek amacıyla aldım ama umduğumu bulamadım,belki konu meraklı ve hakim olan biri için anlaşılabir ama baya bi çaba harcamak lazım kitabı anlamak için..


Antik Mısır’ın geçmişten günümüze dek süregelen gizemini, özgünlüğünü ve kültürünü bilimsel çerçevede ele alan nadir eserlerden birisi. Eser sade dili sayesinde konunun derinliğinin açık bir şekilde anlaşılmasını sağlıyor.


Kitabın dili ağır. Tekrar okumak gerekiyor


mısırlıların az bilinen sırlarından bazıları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*