Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Zafername

Kategori: Tarih Yazar: Nizamüddin Şami Yayınevi: Türk Tarih Kurumu

Zafername

Tanıtım Bülteni
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Zafername PDF 6.23 MB İndir
Zafername EPUB 6.96 MB İndir
Zafername MOBI 5.49 MB İndir
Zafername ODF 5.86 MB İndir
Zafername DJVU 7.32 MB İndir
Zafername RAR 4.76 MB İndir
Zafername ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Timurun tüzükatıyla beraber Zafername, dönemin birinci dereceden şahitlerin anlatımıyla oldukça değerli. Meraklıların mutlaka temin edip okuması gerekir.


Timur’un bizzat kendi isteğiyle yazdırılan bir kitaptır.Bu açıdan çok önemli bir kaynak olan Nizamüddin Şami’nin zafernamesini tarihe merakı olan herkesin okumasını tavsiye ederim.


Timur tarihinin temel 3 eseri vardır onun dışındada eserler vardır fakat Yezdi’nin Zafernamesi (şahsımda bulunmakta),Şami’nin zafernamesi ve Araşbah’ın Acaibu-l Makdur’u Şami’yi Yezdi’den ayıran ise Timur döneminde yazmış olmasıdır bunun dışında Reşidi En-Nücumuz zahire vs.. gibi eserlerde mevcuttur fakat Yezdi ve Şami’nin eserleri ayrı önemlere sahiplerdir.Kesinlikle alınması gereken eserlerden Timur meraklıları için


Gerçekler ortaya çıkyor.Objektif Tarihçilik geliştikçe kimin ne olduğu daha iyi ortaya çıkıyor ve yüce emir Timur’un kişiliğininde aslında hiç öğretildiği gibi olmadığını görüyoruz


Biz maalesef Emir Timur’u sadece Osmanlı kaynaklarının yazdığı şekilde yorumluyoruz. Neyse ki bu tavır yavaş yavaş değişiyor. Türki tarihinin çok önemli bir kişiliği olan Timur’u Timurlu gözünden okumak için çok önemli bir kaynak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*