Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Osmanlı’dan Cumhuriyet’e İktidar Oyunu

Kategori: Tarih Yazar: Avni Özgürel Yayınevi: Etkileşim Yayınları

Osmanlı’dan Cumhuriyet’e İktidar Oyunu

Tanıtım Bülteni
İktidarı ele geçirmek, hükmetmek ve yönetmek… İnsanlık tarihine baktığımızda çıkan bütün çatışmaların kaynağında hükmetme ve yönetme isteğinin izlerini görürüz. Elinizdeki kitapta bu isteğin bizim tarihimizdeki yansımalarını okuyacaksınız. Osmanlı`dan Cumhuriyet`e İktidar Oyunu`nda on beşinci yüzyıl günümüze kadar yaşanan iktidar savaşlarının bir dökümünü bulacaksınız. İktidarı elinde bulunduranlar ile iktidarı ele geçirmeye çalışanlar arasında kanlı savaşlar yaşandı. Çoğu zaman devleti ve siyaseti zaafa uğratmak pahasına ağır bedeller ödendi. Osmanlı`nın kuruluşundan kısa bir süre sonra başlayıp günümüze kadar devam eden iktidar oyununda rol oynayanlar değişse de mücadele hep devam etti.Yirminci yüzyılın hemen başında İkinci Abdülhamid`in hal`inden başlayarak çok büyük bedellerin ödendiği iktidar oyunlarına sahne oldu. Koca bir imparatorluk devlet aklına sahip yöneticilerin susturulması sebebiyle, on yıl gibi kısa bir sürede tarih sahnesinden çekildi.Ve acılarla dolu 27 Mayıs İhtilali… Cumhuriyet tarihimizin son yarım yüzyılını şekillendiren bu ihtilalin izlerini Türkiye bugün hâlâ üzerinden atmaya çalışıyor. 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan e-muhtırası 27 Mayıs`ın izlerini taşıyor. Yakın ve uzak tarihimizde sürekli sahne alan “İktidar Oyunu”nundaki yeni aktörlere ve açılan perdelere her geçen gün yenileri ekleniyor. Ergenekon davasının 27 Mayıs İhtilali`nin açtığı yolda önemli bir kırılma noktası olup olmadığı sorgulanıyor. Ancak millet olarak iktidarı ve muktedir olmayı amaç edinen kişi ve kesimlerin sergilediği yeni oyunları iyi ve doğru okumak elimizde.Osmanlı`dan Cumhuriyet`e İktidar Oyunu tam bir rehber kitap.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Osmanlı’dan Cumhuriyet’e İktidar Oyunu Satın Al
Kitapyurdu Osmanlı’dan Cumhuriyet’e İktidar Oyunu Satın Al
D&R Osmanlı’dan Cumhuriyet’e İktidar Oyunu Satın Al
Idefix Osmanlı’dan Cumhuriyet’e İktidar Oyunu Satın Al
BKM Kitap Osmanlı’dan Cumhuriyet’e İktidar Oyunu Satın Al
Hepsiburada Osmanlı’dan Cumhuriyet’e İktidar Oyunu Satın Al
Nadir Kitap Osmanlı’dan Cumhuriyet’e İktidar Oyunu Satın Al
N11 Osmanlı’dan Cumhuriyet’e İktidar Oyunu Satın Al
Amazon Türkiye Osmanlı’dan Cumhuriyet’e İktidar Oyunu Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Osmanlı’dan Cumhuriyet’e İktidar Oyunu PDF 6.23 MB İndir
Osmanlı’dan Cumhuriyet’e İktidar Oyunu EPUB 6.96 MB İndir
Osmanlı’dan Cumhuriyet’e İktidar Oyunu MOBI 5.49 MB İndir
Osmanlı’dan Cumhuriyet’e İktidar Oyunu ODF 5.86 MB İndir
Osmanlı’dan Cumhuriyet’e İktidar Oyunu DJVU 7.32 MB İndir
Osmanlı’dan Cumhuriyet’e İktidar Oyunu RAR 4.76 MB İndir
Osmanlı’dan Cumhuriyet’e İktidar Oyunu ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Kitabın içeriği oldukça güzel ve tarih meraklısı arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim gayet sürükleyici ve dolu bi kitap


Yazar Osmanlıdan, başlayarak günümüze kadar iktidar kavgalarıyla ilgili bir perspektif çizmiş. Burada konu Türk Milleti ise bu konu çok eksik. Bu kavganın daha evveli var. Selçuk Hanedanlığında çok ciddi iktidar kavgaları, hatta daha da evveline gidilebilir Göktüürk devletinde iktidar savaşları var. Konu eksik anlatımı yetersiz buldum. Kitabın iddialı bir ismi var ancak içerik aynı iddiayı tam olarak yansıtamamış.


Nedense tarih boyunca iktidarları, yönetimleri ele geçirmek topluluklara hükmetmek birileri için çok önemli hatta hayatsal olmuştur. Neden dertsiz başlarına dert almak isterler anlamış değilim. Bu oyunlar Osmanlı’da da yoğun bir şekilde olmuş fakat; yeni ve genç cumhuriyet’te bundan nasibini maalesef almıştır. İşte bu süreçte yaşananlar yazar tarafından sade akıcı bir şekilde işlenmiş. Gayet de güzel bir çalışma olmuş.


Radikal Gazetesi yazarı bu kitabında tarihimiz boyunca iktidarı ele gecirmek için vatanın selametini dahi hiçe sayanlara bir mercek tutuyor.Resmi tarihin gölgesinde kalmıs gercekler sizi de hayretlere düşürecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*