Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Emek ve Teknoloji

Kategori: Ekonomi Yazar: Gamze Yücesan Özdemir Yayınevi: Tan Yayınları Kelepir

Emek ve Teknoloji

Tanıtım Bülteni
Türkiye’de sendikaların yeni iletişim teknolojileri ile ilişkilerini mercek altına alan bu çalışmada Gamze Yücesan-Özdemir, çeşitli sendikalarda gerçekleştirdiği derinlemesine mülakatlardan yola çıkarak sınıf hareketinin pek bilinmeyen bir alanına ışık tutuyor.Teknolojinin mücadeledeki yerini sorgulayan Gamze Yücesan-Özdemir, e-sendika, sanal sendika ve siber-sendika gibi kavramlar üzerinden yürütülen kuramsal tartışmaları ele alıyor. Yazar, sendikaların enternasyonalist, katılımcı ve mücadeleci siyaset arayışlarında teknolojinin sağlayabileceği olanakları belirlemeye çalışıyor.Yeni iletişim teknolojilerinin sendikal yapıları, sendikal mücadeleyi, sendikal kültürü ve siyaseti nasıl dönüştürdüğünü ortaya çıkarmaya çalışan çalışma, aynı zamanda sınıf mücadelesinin içinde akacağı yeni kanalların neler olabileceği tartışması açısından da anlamlı ipuçları sağlıyor.Türkiye’nin sendikal bunalımından yola çıkan çalışmada, “etkin ve verimli sendikacılık”, “muhafazakar sendikacılık” ve “katılımcı ve mücadeleci sendikacılık” olarak tanımlanabilecek üç farklı sendikacılık tarzının, teknoloji ve mücadele arasında kurduğu farklı bağlar ve yarattığı farklı örgütlenme biçimleri, emeğin mücadelesinin ihtiyaçları açısından değerlendiriliyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Emek ve Teknoloji PDF 6.23 MB İndir
Emek ve Teknoloji EPUB 6.96 MB İndir
Emek ve Teknoloji MOBI 5.49 MB İndir
Emek ve Teknoloji ODF 5.86 MB İndir
Emek ve Teknoloji DJVU 7.32 MB İndir
Emek ve Teknoloji RAR 4.76 MB İndir
Emek ve Teknoloji ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Teknolojide yaşanan gelişmelerin işçi sınıfına ve emeğin organizasyonuna etkilerini tartışan bir kitap. Akademik bir çalışma olduğunu söylemeliyim.


daha çok yazarın şahsi önyargıları ile karşılaşıyorsunuz ama değişik bir bakış açısını değerlendirmek yada olaylara birde karşı taraftan bakmak isteyenler için okunabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*