Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Annem’in Diyarbakır Yemekleri  Güneydoğu’dan 100 Yıl Önceki Lezzet

Kategori: Hobi Yazar: Mebrure Değer Yayınevi: Hayy Kitap

Annem’in Diyarbakır Yemekleri Güneydoğu’dan 100 Yıl Önceki Lezzet

Tanıtım Bülteni
Diyarbakır zenginlikler şehridir. Eski kavimlerin, söylencelerin, peygamberlerin yeridir. Dicle ve fırat nehirlerinin suladığı toprağı bereketli, insanı beceriklidir. En ince açılmış içli köfteler, en güzel kadayıflar, başka hiçbir yerde bilinmeyen bulgur ekmeği bu şehirde pişirilir. Diyarbakır karpuzu, Karacadağ pirinci, buğdayı, nohudu,patlıcanı örgü peyniri, üzümü dillere destandır.
Bu kitap diyarbakır mutfağından seçmeler sunuyor. Sumaklı sarımsaklı meftuneler, çırtmalar, dizmelerdolmalar, kebaplar, çiğ köfteler...
Kebaplar, kavurmalar, helvalar, bulgur pilavları... Babakannuç, lebeni, zingil, karaş, meyankökü şerbeti... Taş ekmeği, halbur hurması, duvaklı pilav ve daha nice yemeğin tarifi... Ayrıca menengiç, nar, kabak çekirdeği, ebegümeci ve tarçının hangi hastalıklara derman olduğu...
Prof. Dr. Mebrure Değer doğup büyüdüğü şehrin sofralarını, adetlerini, yemeklerini ve halk tıbbını kaleme aldı. Annesi ve diyarbakır ona hakkını helal etsin diye bu kitabı yazdı...
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Annem’in Diyarbakır Yemekleri Güneydoğu’dan 100 Yıl Önceki Lezzet Satın Al
Kitapyurdu Annem’in Diyarbakır Yemekleri Güneydoğu’dan 100 Yıl Önceki Lezzet Satın Al
D&R Annem’in Diyarbakır Yemekleri Güneydoğu’dan 100 Yıl Önceki Lezzet Satın Al
Idefix Annem’in Diyarbakır Yemekleri Güneydoğu’dan 100 Yıl Önceki Lezzet Satın Al
BKM Kitap Annem’in Diyarbakır Yemekleri Güneydoğu’dan 100 Yıl Önceki Lezzet Satın Al
Hepsiburada Annem’in Diyarbakır Yemekleri Güneydoğu’dan 100 Yıl Önceki Lezzet Satın Al
Nadir Kitap Annem’in Diyarbakır Yemekleri Güneydoğu’dan 100 Yıl Önceki Lezzet Satın Al
N11 Annem’in Diyarbakır Yemekleri Güneydoğu’dan 100 Yıl Önceki Lezzet Satın Al
Amazon Türkiye Annem’in Diyarbakır Yemekleri Güneydoğu’dan 100 Yıl Önceki Lezzet Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Annem’in Diyarbakır Yemekleri Güneydoğu’dan 100 Yıl Önceki Lezzet PDF 6.23 MB İndir
Annem’in Diyarbakır Yemekleri Güneydoğu’dan 100 Yıl Önceki Lezzet EPUB 6.96 MB İndir
Annem’in Diyarbakır Yemekleri Güneydoğu’dan 100 Yıl Önceki Lezzet MOBI 5.49 MB İndir
Annem’in Diyarbakır Yemekleri Güneydoğu’dan 100 Yıl Önceki Lezzet ODF 5.86 MB İndir
Annem’in Diyarbakır Yemekleri Güneydoğu’dan 100 Yıl Önceki Lezzet DJVU 7.32 MB İndir
Annem’in Diyarbakır Yemekleri Güneydoğu’dan 100 Yıl Önceki Lezzet RAR 4.76 MB İndir
Annem’in Diyarbakır Yemekleri Güneydoğu’dan 100 Yıl Önceki Lezzet ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Annem’in Diyarbakır Yemekleri Güneydoğu’dan 100 Yıl Önceki Lezzet PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Diyarbakırlı biri olarak anneme hediye etmek için satın aldım. Tabi anneme vermeden önce tüm yemeklere baktım. Detaylı tarif verilmemiş çünkü bana kalırsa sanki tüm bu yemekleri yapmayı bilen birilerine sunulacak hatırlatma/derleme gibi düşünülmüş. En azından bizim için öyle oldu.


Egeli birisi olarak Diyarbakır yemeklerini öğrenmek amaçlı almıştım ama kitapta resim yok, kağıdı çok kötü, en önemlisi de tarifler çok kısa belirtilmiş. Yararlı bulamadım,


Mebrüre hocayı bu kitabı aldıktan kısa süre sonra kaybettik. Bilim kadını olarak değerli bir kişi olan hoca böyle bir kitap yazarak köklerine olan sevgisini ve saygısını da dile getirmiş. Nur içinde yatsın.


Resimli olmasını çok isterdim. Ayrıca tarifler çoğunlukla iki satır yazılıp bırakılmış; kaç derece fırında kaç dakika pişirilir, küp küp mü iri iri mi doğramak gerek, derin kap mı daha iyi olur vs. hiç belirtilmemiş. Son sayfalarda hangi bitkinin ne etkisi olduğu yazılmış ki bence gereksiz bir bölüm olmuş. Usta aşçılar için yararlı olabilir ama yemekle arası çok olmayanlar için en iyisi internet/ resimli yemek dergileri.Kitaptan bir tarif:TEPSİDE ALUCE:Eskiden üstü kapatılarak mangalda pişerdi. Yağ olarak da kuyruk yağı kullanılırdı.MALZEME:(10 kişilik)1kg parça veya pirzola et1kg aluce (ekşi küçük yeşil erik)1/2kg yeşil soğan100g kuyruk yağı veya sadeyağYAPILIŞI:Pirzola veya parça et, aluce ve doğranmış yeşil soğan ile bir tepsiye konulur. Çok az yağ ve etin iyice pişmesi için biraz su konularak fırına verilir.(1 kişilik yemek 436kalori)


diyarbakır sofrasının o enfes lezet tariflerini bulacağınız bir kitap. acılı mevtune den tutun karburgasına kadar insan bu kitabı okuyunca ağzı sulanıyor… tabi o lezetleri tuturmak çok önemli…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*