Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Küreselleşmenin Sıradışı Öyküsü

Kategori: Ekonomi Yazar: Nayan Chanda Yayınevi: Odtü Geliştirme Vakfı Yayıncılık

Küreselleşmenin Sıradışı Öyküsü

Tanıtım Bülteni
Bu kitap, panoramik bir perspektifle modern küreselleşmenin öyküsünü zarif bir şekilde anlatıyor. Anlamlı ve eğlenceli anekdotlarla süslenen bu değerli çalışma, bugün bulunduğumuz yere nasıl geldiğimizi öğrenmek isteyen herkes tarafından okunmalıdır.” Joseph E. STIGLITZ Nobel Ekonomi Ödülü sahibi “Büyük bir ustalıkla yazılmış muhteşem bir kitap. Nayan Chanda, çağımızın en çok kullanılan kelimesi olan küreselleşmeyi almış ve binlerce yıl boyunca insanlığa şekil veren bir olayın zengin, dolu, karmaşık koşullarında yeniden tanımlamış. Olağanüstü genişlikteki bilgisini açıklıkla, zekâsıyla ve canlı anlatımıyla aktararak, bilim, politika, ticaret ve din tarihinden ilgi çekici bir öykü yaratıyor.” Strobe TALBOTT Brookings Enstitüsü Başkanı “Hepimizin karşı karşıya olduğu çağdaş politik ikilemi açıkça anlatan, uzun tarihsel ve çok geniş bir coğrafi perspektif içinde küreselleşmeye yeni bir bakış” Immanuel WALLERSTEIN Yale Üniversitesi, Öğretim Üyesi “Bu kitap muazzam bir dönüm noktası. İnsanlığın, ‘Bu dünyada nasıl birlikte yaşaya- biliriz?’ sorusunu yanıtlayabilecek ilkeleri ve uygulamaları bulmaya çalışmaktan başka yapabileceği hiçbir şeyi kalmadığının hikâyesini anlatıyor.” Bo EKMAN Tallberg Vakfı Kurucusu ve Başkanı’’
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Küreselleşmenin Sıradışı Öyküsü Satın Al
Kitapyurdu Küreselleşmenin Sıradışı Öyküsü Satın Al
D&R Küreselleşmenin Sıradışı Öyküsü Satın Al
Idefix Küreselleşmenin Sıradışı Öyküsü Satın Al
BKM Kitap Küreselleşmenin Sıradışı Öyküsü Satın Al
Hepsiburada Küreselleşmenin Sıradışı Öyküsü Satın Al
Nadir Kitap Küreselleşmenin Sıradışı Öyküsü Satın Al
N11 Küreselleşmenin Sıradışı Öyküsü Satın Al
Amazon Türkiye Küreselleşmenin Sıradışı Öyküsü Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Küreselleşmenin Sıradışı Öyküsü PDF 6.23 MB İndir
Küreselleşmenin Sıradışı Öyküsü EPUB 6.96 MB İndir
Küreselleşmenin Sıradışı Öyküsü MOBI 5.49 MB İndir
Küreselleşmenin Sıradışı Öyküsü ODF 5.86 MB İndir
Küreselleşmenin Sıradışı Öyküsü DJVU 7.32 MB İndir
Küreselleşmenin Sıradışı Öyküsü RAR 4.76 MB İndir
Küreselleşmenin Sıradışı Öyküsü ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Küreselleşmeyi genel kavramlar üzerinden değil de, kişiler üzerinden anlatan diğer küreselleşme kitaplarından farklı bir kitap.


Küreselleşme üzerine çok söz söylenmiş, çok fazla yazı yazılmıştır. Bu kitap küreselleşmenin günümüze kadar gelen tarihsel sürecini son derece akıcı bir üslup ve örneklerle anlatıyor. Hepimiz küreselleşmenin bir parçasıyız. Maceraperstlerden turistlere, vaizlerden sivil toplum örgütlerine, tacirlerden çok uluslu şirketlere , imparatorluklardan devletlere küresel aktörlerin macerasını çok rahat okuyacaksınız. Küreselleşme ile ilgilenenlere özellikle bu alanda eğitim gören öğrencilere tavsiye ederim. Ders kitaplarının dışında bir anlatıma sahip keyifle okuyacağınız ve bilgi sahibi olacağınız bir eser. Sanıyorum bunda çevirinin başarısı da büyük rol oynuyor.


Her ne kadar okuması zor olan bir kitap olsa da küreselleşme üzerine akademik anlamda yazılmış okuyabileceğiniz en sade ve ilgi çekici kitaplardan bir tanesi olduğunu belirtmem gerek. Bu yüzden küreselleşme konusunda okumaya başlayacak olanlara rahatlıkla tavsiye edebilirim. Bunun dışında kitap boyunca basit cümleler kullanılması, anlatılmak istenenin mümkün olan en sade şekliyle anlatılması da okuruna ciddi anlamda fayda sağlamıştır. Kitabın basımı konusunda ise kullanılan resimlerin olumlu etkisi olduğunu düşünüyorum. Kısaca küreselleşmeye giriş ve tarihçesini incelemek isteyenler için çok ideal bir çalışma.


Kitap gerçekten açıklayıcı ve düzen içinde yazılmış. özellikle 1973 petrol krizinden sonra hızlanan küreselleşme bugün artık Çok Uluslu Şirketler fabrikası sırtında zora geldi mi ülke ülke dolaşmaktadır. çalışma hayatı ile ilgilenenler için güzel bir kitap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*