Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Clausewitz ve Strateji

Kategori: Ekonomi Yazar: Bolko Von Oentinger Yayınevi: Optimist Yayınları

Clausewitz ve Strateji

Tanıtım Bülteni
Stratejide her şey çok basittir, ama bu işleri kolaylaştırmaz.”Carl von ClausewitzOn dokuzuncu yüzyılın bir Prusya generali yirmi birinci yüzyılın yöneticilerine ya da girişimcilerine ne öğretebilir? Her şeyi!İttifakların ışık hızıyla kurulup bozulduğu, eşi görülmedik durumlar karşısında deneyimin çaresiz kaldığı, bilinen ilke ve reçetelerin artık geçersiz olduğu günler, gerçek stratejicinin parladığı günlerdir.Clausewitz ve Strateji istikrarsızlık, belirsizlik ve hızlı değişim dönemlerine nasıl yaklaşmak gerektiğini açıklıyor. Clausewitz’in ünlü yapıtı Savaş Üzerine’den yapılan bu derleme, mantıksal analiz, psikolojik içgörü ve sosyolojik bilgiye dayalı dahiyane bir strateji felsefesi sunuyor.Boston Consulting Group’un Strateji Enstitüsü tarafından hazırlanan güncel giriş bölümü, tarihsel notlar ve önemli düşünürlerden yapılmış alıntılar elinizdeki kitabı stratejik düşünce ve davranış için zengin bir başvuru kaynağı haline getiriyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Clausewitz ve Strateji PDF 6.23 MB İndir
Clausewitz ve Strateji EPUB 6.96 MB İndir
Clausewitz ve Strateji MOBI 5.49 MB İndir
Clausewitz ve Strateji ODF 5.86 MB İndir
Clausewitz ve Strateji DJVU 7.32 MB İndir
Clausewitz ve Strateji RAR 4.76 MB İndir
Clausewitz ve Strateji ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


eser belliki yoğun bilgi akışı ve felsefesi var.bana biraz ağır geldi.arada bir bakıyorum


kitapta clausewitzin strateji anlayışının iş dünyasına uyarlanması amaçlanmış ancak iş dünyasına yönelik fazla birşey bulamayabilirsiniz buna rağmen clausewitzin eserinin güzel bir özeti olmuş, tavsiye ederim


Kitap, Clausewitz’in stratejinin doğasına ve ana unsurlarına getirdiği açıklamalara, genel bir bakış yaparak, neden Clausewitz’in strateji konusunda, bir asırdan fazla süredir güncelliğini kaybetmediği hakkında bize ipuçları vermektedir. Strateji, rekabet ortamının alevlenmesi ile, bize sadece savaş alanlarında üstün gelme yollarında yardımcı olacak bir kavram olarak değil, karşımıza çıkacak olası sorunları da nasıl çözümleyebileceğimize dair fikirler vermektedir. İş dünyası ile savaş arasındaki ortak payda strateji dir. Buradaki stratejiye yaklaşım, savaş ve iş dünyası arasında direk bir bağlantı kurmak değil, rekabetin getirdiği problemlere ve zorluklara, insanlık tarihini şekillendiren savaşların getirdiği tecrübeleri de ekleyerek, yeni bir bakış açısı sağlamaya çalışmak olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*