Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Komintern ve İspanya İç Savaşı

Kategori: Tarih Yazar: Edward Hallett Carr Yayınevi: Iletişim Yayınları

Komintern ve İspanya İç Savaşı

Tanıtım Bülteni
...E.H. Carr, Komintern ve İspanya İç Savaşı’nda “Sovyet devleti”nin, İspanya “konu”¬sunu, 1935 sonrasında birincil önemde gördüğü Mihver –İtalya, Almanya– paktının muhtemel bir Rusya’ya savaş açma girişimini caydıracağını varsaydığı İngiltere ve Fransa ile yapılacak bir antlaşma malzemesi olarak ele aldığını, İspanya’daki devrime ilişkin tutumunu da öncelikle ve esas olarak buna göre belirlediğini yeterince açık biçimde gösteriyor.Ömer Laçiner’in “Sunuş” yazısından…Edward Hallett Carr, İspanya İç Savaşı’nı Komintern’in izinden giderek inceliyor. Olgun, mesafeli ve bazen haddinden fazla sakin bir dille iç savaşın nasıl kaybedildiğini anlatıyor. Kitap, iç politikadaki hizip ve mahfilleri, hesaplaşmaları, telaş ve heyecanlarıyla cephe gerisini betimlerken Sovyetler Birliği’nin güvenlik hedeflerinin ve diplomatik tercihlerinin İspanya devriminin akıbetini nasıl değiştirdiğini vurguluyor.Cumhuriyetçilere gösterilen uluslararası desteğin günbegün azalmasının ve anti faşist cephenin yalnızlaştırılmasının altında Sovyet devletinin çıkarlarının olduğunu belgelerle aktarıyor.E.H.Carr, Komintern ve İspanya İç Savaşı’nda, büyübozucu üslubu ve kendine özgü şahsi tınısıyla, yürek burkan bir yenilginin faillerini ifşa ediyor.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Komintern ve İspanya İç Savaşı Satın Al
Kitapyurdu Komintern ve İspanya İç Savaşı Satın Al
D&R Komintern ve İspanya İç Savaşı Satın Al
Idefix Komintern ve İspanya İç Savaşı Satın Al
BKM Kitap Komintern ve İspanya İç Savaşı Satın Al
Hepsiburada Komintern ve İspanya İç Savaşı Satın Al
Nadir Kitap Komintern ve İspanya İç Savaşı Satın Al
N11 Komintern ve İspanya İç Savaşı Satın Al
Amazon Türkiye Komintern ve İspanya İç Savaşı Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Komintern ve İspanya İç Savaşı PDF 6.23 MB İndir
Komintern ve İspanya İç Savaşı EPUB 6.96 MB İndir
Komintern ve İspanya İç Savaşı MOBI 5.49 MB İndir
Komintern ve İspanya İç Savaşı ODF 5.86 MB İndir
Komintern ve İspanya İç Savaşı DJVU 7.32 MB İndir
Komintern ve İspanya İç Savaşı RAR 4.76 MB İndir
Komintern ve İspanya İç Savaşı ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


daha akıcı ve acık olabilirdi umduğumu bulamadım.


Kitabı okurken İspanya iç savaşı gözünüzde canlanacak. Hem cumhuriyetçi İspanyolların acı yenilgisini hem de Stalinizm’in Nazi Almanya’sına karşı müttefik kazanmak uğruna İspanya’daki devrimci dalgayı nasıl geriye çektiğini ve boğduğunu okuyacaksınız. Bu alanda yazılmış en iyi kitaplardan biri hem akademik anlamda hem de kültürel anlamda okuyucuya çok şey katıyor.


DAha çok Sovyetler Birliği üzerine çalışmalarıyla bilinir Edward H.Carr. Avrupa tarihi dersi içn aldığım bir kitap.İspanya iç savaşını anlatıyor…akademik bir kitap olmasına rağmen sıkılmadan okudum…tavsiye ederim…


Sovyetler Birliği tarihi konusunda uzmanlaşmış bir tarihçidir Edward H. Carr. 1917 Ekim Devrimi’nden Soğuk Savaş yılları ve sonrasına kadar Sovyet Rusyası’nın dünya siyasetinde, özellikle komünizm-kapitalizm kapışmasının farklı coğrafyalarda ve farklı şekillerde tezahürleri üzerindeki etkisinin tarihsel olarak en dikkat çekici örneklerinden biri olan İspanya İç Savaşı’nda Sovyetler’in etkisi altındaki Komintern’in ve o yılların Troçkizm-Stalinizm sürtüşmesinin iç savaşta Cumhuriyetçiler’in ve Uluslarası Tugaylar’ın Franko yönetimindeki kuvvetler karşısındaki iç burkan yenilgisini titiz bir inceleme ile ele almış Carr. İspanya İç Savaşı, kronolojik bir tarihsel anlatımdan ziyade 1930’ların Avrupa’da yükselmekte olan faşizm dalgası karşısında sol cephedeki bölünmelerin ve sürtüşmelerin hızlandırdığı trajik bir yenilgi olarak okurun karşısına gelmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*