Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Yaşanmamış Anılar

Kategori: Tarih Yazar: Prof. Dr. Mim Kemal Öke Yayınevi: Nesil Yayınları

Yaşanmamış Anılar

  • Yayın Tarihi: 01.11.2000
  • ISBN: 9789754082326
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 150
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19 cm
Tanıtım Bülteni
Eserde işlenen, Sultan Hamid'in şahsında bir milletin vicdanıdır. Önemli olan, tarihi değerlendirenlerin ilgili zaman ve mekan atlası içine yerleştirmesi; o günü adeta yaşayarak nihai tahlile varmasıdır. Yaşanmamış Anılar'ı bu çerçeve içinde okuyun. Seveceksiniz.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yaşanmamış Anılar PDF 6.23 MB İndir
Yaşanmamış Anılar EPUB 6.96 MB İndir
Yaşanmamış Anılar MOBI 5.49 MB İndir
Yaşanmamış Anılar ODF 5.86 MB İndir
Yaşanmamış Anılar DJVU 7.32 MB İndir
Yaşanmamış Anılar RAR 4.76 MB İndir
Yaşanmamış Anılar ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


İlk defa bundan 13 sene önce okuduğu ve o günden bu güne en az 10 kişiye hediye ettiğim bir kitaptır. Kısaca oğlunun macaristana sürülmesinden itibaren kaleme aldığı hatıratının, Sultan Abdulhamid Han’la kesiştiği noktalardır. bu kitap… Özellikle teşkilat-ı mahsusa-yı , Musul Kerkük olaylarındaki ingiliz dahlini, Abdulhamid Han’ın iç dünyasını anlamanızı sağlayan bir eserdir.


Eserde işlenen Sultan Hamid ‘in şahsında bir milletin vicdanıdır. Önemli olan tarihi değerlendirenlerin ilgili zaman ve mekan atlası içine yerleştirmesi; o günü adeta yaşayarak nihai tahlile varmasıdır. Yaşanmamış Anılar ‘ı bu çerçeve içinde okuyun. Seveceksiniz.


“Anılar kesik kesik de olsa hafızada toplandığında size çeki-düzen veren pusula görevi görürler.” Buradan yola çıkan yazar batı telkinine elçilik eden merkumların oluşturmaya çalıştığı zulmetli 2.Abdülhamid Dönemi’ne projektör tutuyor.Ancak ve ancak Hipnotize edilmemiş bir tarihin,milletin kollektif anıları olabileceğini ve bunun da milletin hüviyetini oluşturacağını düşündüğü için de romanını anı metoduyla yazmış.Ayrıca böyle yaparak okuyucuyu da bu fikrine “taraftar” kılacağına inanıyor.


abdülhamid han türkiye’de malasef çok ağır hakaretlere uğramış bir şahsiyet. bilen ve bilmeden konuşan o kadar çok insan var ki.kitabı bir tarihçinin yazmış olması kitabı güvenirlilik açısından daha da kuvvetli kılıyor.herkesin okuması özellikle de türk gençliğinin okuması gereken bir kitap .kitapta musul meselesi de ele alınmış.vatan haini ilan edilen insanların kahramanlıklarını göreceksiniz bir de öğretilen ve söylenen şeylerin ne kadar anlamsız olduğunu


Aman Allahım 2nci Abdulhamit’te bir insanmış demiştim kitabı okuduktan sonra. Kitap sadece Abdulhamit dönemini anlatmakla kalmıyor aynı zamanda Abdulhamit’in kişiliği hakkında da bilgiler veriyor bize. O zamandaki siyaset siyasetçilerin entrikaları ve mahvolan hayatlar. Mutlaka okunmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*