Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Altmış Yılın Hikayesi

Kategori: Tarih Yazar: Mehmet Çınarlı Yayınevi: Kitabevi

Altmış Yılın Hikayesi

  • Yayın Tarihi: 23.09.1999
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 368
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
"Düşünüyorum, o hâlde varım" sözüne paralel olarak, ben de "Hatırlıyorum, o hâlde yaşamışım" diyorum. Ama, hafızanın da -insandan insana değişen-bir dayanma gücü var. Birçok şey, uzun veya kısa bir zaman sonra, hafızadan silinip gider. Bilinmez, hatırlanmaz olur....1932'den 1992'ye kadar, altmış yıl boyunca tanıyıp da, bu kitapta sözünü ettiğim kimselerin çoğu -maalesef- şimdi hayatta değil. Hepsine Tanrı'dan rahmet dilerim. Kendilerinden söz etmem gerektiği hâlde edemediği dostlarımın, giderilmesi elimde olmayan bu eksiklikten dolayı beni bağışlayacaklarını umuyorum.Mehmet ÇınarlıYayıncının Notu:"Altmış Yılın Hikayesi" baskıda iken 17 Ağustos depreminde yazarımız Mehmet Çınarlı'yı Yalova'da kaybettik. Kendisi bu son eserini göremeden aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah'dan rahmet, ailesine, dostlarına ve okuyucularına başsağlığı dileriz.Kitabevi
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Altmış Yılın Hikayesi PDF 15.27 MB İndir
Altmış Yılın Hikayesi EPUB 17.07 MB İndir
Altmış Yılın Hikayesi MOBI 13.48 MB İndir
Altmış Yılın Hikayesi ODF 14.38 MB İndir
Altmış Yılın Hikayesi DJVU 17.97 MB İndir
Altmış Yılın Hikayesi RAR 11.68 MB İndir
Altmış Yılın Hikayesi ZIP 10.78 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Hem bürokraside hem sanatta başarılı olmuş bir Anadolu çocuğunun hikayesi. Tüm başarılarına karşın hep mütevazı kalmayı başardığını görmek ayrıca çok önemli. Bu kitapla hakkında bilgi sahibi olduğum bu değerli insanın Adapazarı depreminde hayatını kaybettiğini öğrendim. Mekanı cennet olsun.


anı ve yaşam hikayesi tarzında yazılmış akıcı bir eser. mutlaka okumalısınız


Tanıdığınız ve konuşmalarından lezzet aldığınız şairin ardından yazmak, hele o şairse ne kadar zormuş.Başlamadan bitsin istersiniz.Hatıralarını yazmaya başladığında elbette bilemezdi bunların son hatırları olduğunu.Bilseydi, tamamını yazardı hatıralarının.Bunları okumak, bir dönem Türk şiirinde sarsıntılar yaşamış ve Hisarcılar adlı bir hareketin içinde tarihselci anlayışı benimsemiş bir şairi tanımanın ne büyük bir anlamı olduğunu öğretir her şeyden önce.Yakın dönem şiirimizde, siyasetimize koşut olarak sallanan yapı, aklı başında aydınlar gurubunu doğurmuştu.Onların samimiyet yüklü bir neferiydi Çınarlı.Hayat hikayesi okumak, bir dönemin tarihini en gerçekçi okumak gibi gelir bana.Ama Çınarlı’yı bir başka ağırbaşlılıkla okursunuz.Yaşarken sallanan yapı, ölümünde de sallanmıştır ve dar-ı bekaya sallantılarla uğurlamıştır onu.Hala sallan mıyor muyuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*