Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Pontus Macerası

Kategori: Tarih Yazar: Hadiye Yılmaz Yayınevi: Tarihçi Kitabevi

Pontus Macerası

Tanıtım Bülteni
Pontus İsyanı Doğu Karadeniz Bölgesi'nde İnebolu, Kastamonu, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rizeve Artvin illerini kapsayan bir Pontus-Rum Hükümeti kurma amacıyla ortaya çıkarılmıştır.Pontus İsyanı'nın köklerini 1920 yılının çok öncesinde aramalıdır. Gerçekten de uzun bir ortaya çıkış ve gelişim sürecinin ardından büyük bir isyanla neticelenmiş olan bu hareket, uzun soluklu ve planlı bir programın parçası olmasından dolayı Pontus Meselesi olarak değerlendirilmiştir.Bu çalışmada, belgelere dayanılarak Pontus Meselesi'nin kökeni, Pontusçu Rumların iddiaları ve çetecilik faaliyetleri ortaya konulmuş ve Pontusçuluğu diriltmek gayesiyle günümüzde yürütülen çalışmalara değinilmiştir. Ayrıca ilk kez tarafımızdan yayınlanan iki belgeye Osmanlıca orijinal metinleriyle birlikte yer verilmiştir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Pontus Macerası PDF 6.23 MB İndir
Pontus Macerası EPUB 6.96 MB İndir
Pontus Macerası MOBI 5.49 MB İndir
Pontus Macerası ODF 5.86 MB İndir
Pontus Macerası DJVU 7.32 MB İndir
Pontus Macerası RAR 4.76 MB İndir
Pontus Macerası ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Pontus macerası ülkemizi belki de yüzyıllardır meşgul eden bir sorunu yani Rum sorununun tarihini belgeleriyle anlatıyor. Özellikle Karadeniz bölgesinde tarihte yaşanan bir çok olayı Hadiye Yılmaz bir tarihçi gözüyle tarafsız bir biçimde aktarmayı başarmış. Okumanızı tavsiye ederim.


Pontus Rum Devleti 1461 yılında Fatih Sultan Mehmed’in Trabzon’u feth etmesiyle birlikte ortadan kalkmış ancak günümüze kadar kurulması için özlem duyulmuştur. Sevr Antlaşması’yla büyük umutlar oluşmasınarağmengerçekleşmeyen bir rüya tıpkı Bizans İmparatorluğu’nun tekrar kurulması gibi… işte bu kitap bu rüya ile ilgili geçmişten günümüze kadar sürdürülen çalışmalaarı gözler önüne sermeye çalışmaktadır…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*