Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İttihat Terakki’nin “Yemin”siz Kadınları

Kategori: Tarih Yazar: Sema Ok Yayınevi: Destek Yayınları

İttihat Terakki’nin “Yemin”siz Kadınları

Tanıtım Bülteni
Hiç kimse olaya kadınlar gözüyle bakmadı şimdiye kadar. Memleket mücadelesinde bir de kadınlar vardı... Her büyük kahramanlığın arkasında kadınlar yok mudur zaten?‘İttihat Terakki’ciler için sadece “Yeminliler” diyemeyiz. İttihat andı içip Kuran ve silaha el basan öncüler içinde yemine sadık kalmayanlar olduğu gibi, bu birliğin dışında, bu örgüte destek veren o kadar çok İttihat Terakki mensubu kadın var ki!Kimin İttihatçı, kimin karşıt olduğu konusu ayrı bir nitelik taşıyor. İttihat Terakki Fırkası’nın nasıl bir mücadele içinde olduğu ve bu alandaki kadınların rolü işlenen bir konu olmadı.Olmadı, çünkü gizliliği şiar edinmiş başlangıç şeması bütünüyle örgüt oluşumu veren üyelerin seçkin tavsiyelerle kabul edildiği İttihat Terakki gizliliği itibariyle “Erkeklere Mahsus” birleşimdi.Ölümüne ant içmiş İttihat Terakki üyelerinin gerek oluşum sırasında gerek Birinci Dünya Savaşı ve sonrasındaki çabalarında diğer aile fertlerini özellikle kadınlarını da kapsadığı görülüyor. Daha çok İttihatçı eşlerini öne alan ama bir yerden diğer aile fertlerine uzanan bu bağlantıda “Kadın”ların genellikle örgüt üyesi erkeklerin taşıdığı sorumluluk, gizlilik ve bunun getirdiği çeşitli baskı ve acıyı nasıl paylaştıklarını pek düşünmeyiz.Onlar yapılan her baskını, her gözaltını ya da her tutukluluk ile her darağacını onlar gibi yaşadılar,onlar gibi hissettiler. Bunu hissetmeleri için İttihat ve Terakki üyesi olmaları gerekmiyordu. Onların İttihatçı kadınları olmaları kafiydi. Ya da en azından bir kadın olarak,bir aile bireyi olarak bütün olup biteni yaşamış olmak da insani bir trajik olaydı.Bu yeminsiz kadınlar, her kapı çalınışında, her bir gölgenin uzanışında o kahredici ürpertiyi ve baskıyı hissetmediler mi?“Ne zaman, ne zaman” diye sormadılar mı?Günlerce, haftalarca bir tek satır, bir tek sözcük için uykusuz geceler yaşamadılar mı?Özetle ister istemez aynı saflarda eş olarak da olsa yer alacaklar ve önemlisi birikmiş korkularını, fedakârlıklarını hiç kimseye hissettirmeyeceklerdi.Aksine bir davranışın yaşadıkları hayata ve İttihatçı eşlerine yakışmaz bir onursuzluk olduğunu kabul ettiler. Kendilerine göre sırlarını saklayıp, mücadele ettiler.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol İttihat Terakki’nin “Yemin”siz Kadınları Satın Al
Kitapyurdu İttihat Terakki’nin “Yemin”siz Kadınları Satın Al
D&R İttihat Terakki’nin “Yemin”siz Kadınları Satın Al
Idefix İttihat Terakki’nin “Yemin”siz Kadınları Satın Al
BKM Kitap İttihat Terakki’nin “Yemin”siz Kadınları Satın Al
Hepsiburada İttihat Terakki’nin “Yemin”siz Kadınları Satın Al
Nadir Kitap İttihat Terakki’nin “Yemin”siz Kadınları Satın Al
N11 İttihat Terakki’nin “Yemin”siz Kadınları Satın Al
Amazon Türkiye İttihat Terakki’nin “Yemin”siz Kadınları Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İttihat Terakki’nin “Yemin”siz Kadınları PDF 6.23 MB İndir
İttihat Terakki’nin “Yemin”siz Kadınları EPUB 6.96 MB İndir
İttihat Terakki’nin “Yemin”siz Kadınları MOBI 5.49 MB İndir
İttihat Terakki’nin “Yemin”siz Kadınları ODF 5.86 MB İndir
İttihat Terakki’nin “Yemin”siz Kadınları DJVU 7.32 MB İndir
İttihat Terakki’nin “Yemin”siz Kadınları RAR 4.76 MB İndir
İttihat Terakki’nin “Yemin”siz Kadınları ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İttihat Terakki’nin “Yemin”siz Kadınları PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Kitap, Türk kadın tarihine önemli bir katkı sunuyor. Kadın yakın dönem Türk tarihi içindeki konumunu merak edenlerin incelemesini tavsiye ederim.


çok çok keyif alarak okduğum bir eser,tüm kadınların okuması gerekir diye düşünüyorum


Muhteşem ötesi Türk kadını nasıldı ve nasıl olmalı anlatan muhteşem bir kitap herkese tavsiye ederim.


“İttihat ve Terakki’nin ‘Yemin’siz Kadınları”… iyi ki okumuşum dediğim, milletimin kadınlarından bir kere daha gurur duyduğum, etkileyici bir romandı. Memleket mücadelesinde de her yerde olduğu gibi onların da yeri vardı. Direniş gösteren kadınlar, üretimde yerini almış kadınlar, baş kaldırmaktan korkmayan cesur kadınlar. Milletin kanlı mücadelesinde sabırla beklemiş, eşlerinin zor günlerinde tüm fedakarlıklarını sergilemiş “yemin”siz kadınlar.


Bizler hep Osmanlının son yıllarına damgasını vurmuş ittihat ve terakki fıkrasını ve onun yaptıkları öne çıkan şahsiyetleri ve sonlarını okuduk bu kitap oldukça dişi bir anlatımla onların arkasında duran ailelerini eşlerini ve sonraki dönemde yaşadıklarını anlatıyor bence bu çok önemli evet Cemal paşa Talat paşa Ermenilerce öldürüldüde arkasında kalan eşlerinin ne zorluklar çektiğini ve bir ittihatcının dik duruşu gibi aikelerininde dik duruşlarını okumak iyiydi tarihe merakı olan herkese tavsiye ederim hele boğazlıyan Kaymakamı M.Kemal beyin hele Urfa mutasarufı Nusret bey in hikayeside bambaşka

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*