Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Lezzetin Tarihi

Kategori: Hobi Yazar: Prof.Dr. Zeki Tez Yayınevi: Hayy Kitap

Lezzetin Tarihi

    Tanıtım Bülteni
    Prof. Zeki Tez bugün sofralarımızı süsleyen birçok gıda ve içeceğin tarihsel kökenlerine iniyor. Okuyucuyu ‘lezzetli’ ve ‘keyif verici’ bir tarihi gezintiye çıkarıyor. Bu yolculukta birbirinden ilginç bilgilerle karşılaşıyoruz, enteresan soruların yanıtlarını buluyoruz.Patates, domates, pirinç, makarna, zeytinyağı, sirke, tuz, şeker, kahve ve çay, sofralarımıza gelene dek hangi tarihsel maceralardan geçti? Tarihte ilk yemek nasıl pişirildi? Tarihin en eski alkollü içkisi nedir? Tereyağını kutsal ayinlerde kullanan uygarlık hangisiydi? Yezidîler niçin lâhana, marul ve ebegümeci yemezlerdi? Halil İbrahim sofrası deyimi nereden gelmekteydi? Muzu dünyaya tanıtan büyük imparator kimdi? Yoğurt yiyenler niçin uzun yaşıyordu? İstanbul’un hangi semti hangi yiyecekle ünlenmişti? Umberto Eco’ya göre 10. yüzyılda en sevilen et yemeği hangisiydi? Patates niçin uğursuz olarak yaftalandı? Vikingler kadeh tokuştururken niçin ‘kafatası’ diye bağırırlardı? ‘Mesih’ ile zeytinyağı, Nuh Tufanı ile aşure arasında ne ilişki vardı? Kahveyi ilk kullanan peygamber hangisiydi? ‘Sokakta tütün içen, ya Alman ya da casustur’ sloganı hangi ülkede yaygınlaşmıştı?Kitapta bu ve bunun gibi ‘meraklısına özel’ yüzlerce sorunun cevabı var. Aşçıların, gurmelerin, yeme-içme kültürünün kılcal damarlarını keşfetmek isteyen tarih meraklılarının; aslında yemekle ilgilenen herkesin ilgisini çekeceğinden eminiz.
    Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
    Lezzetin TarihiPDF6.23 MB İndir
    Lezzetin TarihiEPUB6.96 MB İndir
    Lezzetin TarihiMOBI5.49 MB İndir
    Lezzetin TarihiODF5.86 MB İndir
    Lezzetin TarihiDJVU7.32 MB İndir
    Lezzetin TarihiRAR4.76 MB İndir
    Lezzetin TarihiZIP4.39 MB İndir

    TÜRKİYE'DE BİR İLK: TAMAMEN YASAL ÜCRETSİZ PDF KİTAP ARŞİVİ

    %100 Yasal • Hızlı Erişim • Telifsiz Eserler
    Türkiye’nin tamamen yasal ve ücretsiz e-kitap kütüphanesi; roman, deneme, kişisel gelişim gibi pek çok kategorideki eseri tek çatı altında sunar. Kitapları doğrudan tarayıcınızda çevrimiçi okuyabilir veya tek tıkla PDF formatında indirerek çevrimdışı keyfini çıkarabilirsiniz. "Popüler", "En Çok İndirilenler" ve "Yeni Eklenenler" sekmeleri ile zengin kategori-yazar listeleri, aradığınız başlığa saniyeler içinde ulaşmanızı kolaylaştırır. Opsiyonel kayıt/giriş sistemi ise okuma geçmişinizi saklar ve favori eserlerinize hızlı erişim sunar.

    Benzer Kitaplar




    Kitap Yorumları - (5 Yorum)


    Gastronomi üzerine çalışma yapanların faydalanabileceği geniş içerikli bir kitap.


    Akademik bir eser, güzel bilgilerle dolu.


    İnanılmaz bir detay ve titizlikle hazırlanmış bir kitap. Müthiş bilgiler mevcut.


    Klasik bir Zeki Tez kitabı. Kompozisyon çok dağınık fakat epeyce bilgi var.


    Heyyy, gastrnomi ya da aşçılık öğrencileri daha öğrenmeniz gereken bir çok şey bu kitapta<.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    *

    *

    *