Lezzetin Tarihi

Kategori: Hobi Yazar: Prof.Dr. Zeki Tez Yayınevi: Hayy Kitap

Lezzetin Tarihi

Tanıtım Bülteni
Prof. Zeki Tez bugün sofralarımızı süsleyen birçok gıda ve içeceğin tarihsel kökenlerine iniyor. Okuyucuyu ‘lezzetli’ ve ‘keyif verici’ bir tarihi gezintiye çıkarıyor. Bu yolculukta birbirinden ilginç bilgilerle karşılaşıyoruz, enteresan soruların yanıtlarını buluyoruz.Patates, domates, pirinç, makarna, zeytinyağı, sirke, tuz, şeker, kahve ve çay, sofralarımıza gelene dek hangi tarihsel maceralardan geçti? Tarihte ilk yemek nasıl pişirildi? Tarihin en eski alkollü içkisi nedir? Tereyağını kutsal ayinlerde kullanan uygarlık hangisiydi? Yezidîler niçin lâhana, marul ve ebegümeci yemezlerdi? Halil İbrahim sofrası deyimi nereden gelmekteydi? Muzu dünyaya tanıtan büyük imparator kimdi? Yoğurt yiyenler niçin uzun yaşıyordu? İstanbul’un hangi semti hangi yiyecekle ünlenmişti? Umberto Eco’ya göre 10. yüzyılda en sevilen et yemeği hangisiydi? Patates niçin uğursuz olarak yaftalandı? Vikingler kadeh tokuştururken niçin ‘kafatası’ diye bağırırlardı? ‘Mesih’ ile zeytinyağı, Nuh Tufanı ile aşure arasında ne ilişki vardı? Kahveyi ilk kullanan peygamber hangisiydi? ‘Sokakta tütün içen, ya Alman ya da casustur’ sloganı hangi ülkede yaygınlaşmıştı?Kitapta bu ve bunun gibi ‘meraklısına özel’ yüzlerce sorunun cevabı var. Aşçıların, gurmelerin, yeme-içme kültürünün kılcal damarlarını keşfetmek isteyen tarih meraklılarının; aslında yemekle ilgilenen herkesin ilgisini çekeceğinden eminiz.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Lezzetin Tarihi PDF 6.23 MB İndir
Lezzetin Tarihi EPUB 6.96 MB İndir
Lezzetin Tarihi MOBİ 5.49 MB İndir
Lezzetin Tarihi ODF 5.86 MB İndir
Lezzetin Tarihi DJVU 7.32 MB İndir
Lezzetin Tarihi RAR 4.76 MB İndir
Lezzetin Tarihi ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Gastronomi üzerine çalışma yapanların faydalanabileceği geniş içerikli bir kitap.


Akademik bir eser, güzel bilgilerle dolu.


İnanılmaz bir detay ve titizlikle hazırlanmış bir kitap. Müthiş bilgiler mevcut.


Klasik bir Zeki Tez kitabı. Kompozisyon çok dağınık fakat epeyce bilgi var.


Heyyy, gastrnomi ya da aşçılık öğrencileri daha öğrenmeniz gereken bir çok şey bu kitapta<.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*