Ekmek… Türk insanının en çok tükettiği ve üzerinde en çok tartışılan gıda. Tartışma, “Ekmek sağlıklı mı, sağlıksız mı?” sorusuyla başlıyor. “Buğdayı doğal mı hibrit mi, unu rafine mi taş değirmen mi, ekşi mayalı mı yoksa katkı maddeleriyle şişirilmiş mi?” sorularıyla devam ediyor. Fırından yeni çıkmış bu kitapsa “İşte en sağlıklı gerçek ekmekler böyle yapılır” diyerek tartışmaya son veriyor!Emine Şahin, yıllarca ekmek hammaddeleri ve üretimi üzerine araştırmalar yaptı. Gerçek ekmeğin peşine düşerek İtalya’dan Kanada’ya, Letonya’dan Finlandiya’ya, Yemen’den Suudi Arabistan’a diyar diyar ekmek fırınlarını gezdi. Bilgiler, reçeteler topladı. Öğrendiklerini ve gördüklerini sizinle paylaşıyor.Bu kitapla birlikte ekmeğe bakışınız değişecek. Gerçek ekmeğin ne olduğunu, nasıl yapıldığını, sağlıklı bir diyette ne anlam ifade ettiğini, ‘mış gibi ekmek’lerden hangi noktalarda ayrıldığını öğreneceksiniz. Ekmek dostu şehirlerdeki ustalar tecrübelerini ve özel sırlarını sizinle paylaşacak. En önemlisi, evde hiç zorlanmadan uygulayabileceğiniz, birbirinden lezzetli ekmek tariflerine sahip olacaksınız.“Gerçek ne güzelmiş” diyeceksiniz…
Evde kendi ekmeğimi kendim ekşi maya ile yapıyorum. Bu açıdan ekmekle ilgili kitaplar okumayı seviyorum. Bu kitabı çok beğendim. Bir tarif kitabı olarak yaklaşmamak gerek. Zaten ekmek yapım biçimi benden farklı olduğu için tarifleri büyük ihtimalle uygulamam. Ama ekmeğin özü, gerçek ekmeğin nasıl olması gerektiği, özellikle de ekmekle ilgili değişik kültürleri anlatması çok güzel. O açıdan tavsiye ediyorum. Bence hem hızlı akıyor hem de güzel bir his oluşturuyor.
Kitap Yorumları - (5 Yorum)
Evde ekşi mayalı ekmek yapmak isteyenler için iyi bir rekber..
Ekmeğimi, ekşi maya ile evde çok severek yapıyorum. Kitabı da çok beğendim, tavsiye ederim…
Güzel bir kaynak.Detaylı bilgi ve tarifler.
Kemal Özer’in Yediklerimizin içinde ne var isimli muhteşem kitabında önerdiği için alacağım yediklermiz önemli en başta ekmek
Evde kendi ekmeğimi kendim ekşi maya ile yapıyorum. Bu açıdan ekmekle ilgili kitaplar okumayı seviyorum. Bu kitabı çok beğendim. Bir tarif kitabı olarak yaklaşmamak gerek. Zaten ekmek yapım biçimi benden farklı olduğu için tarifleri büyük ihtimalle uygulamam. Ama ekmeğin özü, gerçek ekmeğin nasıl olması gerektiği, özellikle de ekmekle ilgili değişik kültürleri anlatması çok güzel. O açıdan tavsiye ediyorum. Bence hem hızlı akıyor hem de güzel bir his oluşturuyor.