Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Tuna Nehri Akmam Diyor

Kategori: Tarih Yazar: Rupert Furneaux Yayınevi: Doğan Kitap

Tuna Nehri Akmam Diyor

  • çevirmen: Derin Türkömer
  • Yayın Tarihi: 11.11.1999
  • ISBN: 9789756817865
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 186
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 15 x 23 cm
  • Diger Ozellik: resimli
Tanıtım Bülteni
Türk'lerin Osman Paşa komutasında Plevne'yi kahramanca savunuşunun ve Rus saldırıları karşısında kahramanca yenilişinin öyküsü.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Tuna Nehri Akmam Diyor PDF 7.72 MB İndir
Tuna Nehri Akmam Diyor EPUB 8.63 MB İndir
Tuna Nehri Akmam Diyor MOBI 6.81 MB İndir
Tuna Nehri Akmam Diyor ODF 7.27 MB İndir
Tuna Nehri Akmam Diyor DJVU 9.08 MB İndir
Tuna Nehri Akmam Diyor RAR 5.90 MB İndir
Tuna Nehri Akmam Diyor ZIP 5.45 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Plevne müdafası ile ilgili ciddi bir çalışma


PLEVNE MÜCADELESİNİ GÖZLEMLEMİŞ YABANCI BİR GAZETECİNİN GÖZÜNDEN OLDUKÇA OBJEKTİF BİR BAKIŞ AÇISIYLA YAŞANANLARI OKUMAK HEYECAN VERCİYDİ. MUTLAKA OKUNMALI.


Okuldaki tarih derslerinde Plenev ne ve Osman Paşa ile ilgili sadece hatırladığım; “bir kahramanlık öyküsü ve acı Plevne Türküsü,..” Başkada bir şey değil. Bu kitabı okuduktan sonra ise; sürekli bahsedilen bu kahramanlığın hiç de yalan olmadığı; kolay elde edilmediğini ve hiç bir şeyin göründüğü gibi olmadığını daha iyi anlıyorum.


Plevne müdafaası olanca çıplaklığıyla alabildiğine canlı, acı ve trajik bir şekilde dönemin savaş muhabirlerince anlatılmış. Kitapta altı çizilecek pek çok satır var. Gazi Osman Paşa kadar Ruslardan da General Skobelev’in dehası ve kahramanlığı göze çarpıyor. Dönemin Osmanlı ve Rus orduları hakkında bilgi verildiği gibi komutanların savaşta ne kadar belirleyici olduğunu bu iki generalin uygulamalarından öğreniyorsunuz. Plevne’nin tesliminden sonra Türk esirlerinin ve kaçan göçmenlerin yollarda yaşadıkları içler acısı dram insanın içini parçalıyor.Kitabın en büyük eksikliği, harita ve dönemin resimleriyle yeterince desteklenmeyişi.Savaşın ne kadar kanlı geçtiğini gösteren kitabın son cümlesini aynen aktarıyorum: “Montagu, 1879’da Bristol gazetesinden şöyle bir haber okudu: ’30 ton insan kemiği Plevne’den Bristol limanına getirilmiştir.’ Ufacık bir Balkan kasabasını ele geçirmek ve savunmak için hayatlarını verenler, İngiliz topraklarını gübrelemekte kullanılıyordu.”


İki yabancı gazetecinin tanıklıklarından hareketle yazılmış bir kitaptır. Yabancı bir yazar tarafından yazılmasına rağmen tarafsız bir bakış açısına sahip bir kitap. Kitabı okuyunca gösterilen kahramanlığın büyüklüğünü anlayacak ve takdir edeceksiniz. Kitaplığınızda bulunması gereken bir kitap bence. Okumayı düşünen herkese tavsiye ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*