Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kanije Zaferi

Kategori: Tarih Yazar: Mehmet Köseoğlu Yayınevi: Babıali Kültür Yayıncılığı

Kanije Zaferi

Tanıtım Bülteni
Harp bir sanattır. Kanije Zaferi, Osmanlı’nın bu sanatı nasıl icra ettiğinin bir numunesi ve İmparatorluğun mücadele tarihindeki küçük bir kesitidir. Askerî literatürde, “Kanije Savunması” olarak meşhur olan bu tarihî hadise, aslında bir “Zaferdir.” Akıllara durgunluk veren bu zaferin her karesine, koca kahraman Tiryâki Hasan Paşa’nın aklî ve kalbî unsurlarının yanında alın teri, gözyaşı ve yaptığı duaların görünmez kuvveleri de vardır.Kanije Zaferi, bir başka yönüyle, dokuz bin kişilik kuvvetin, yüz bin kişilik büyük bir orduya karşı yaptığı mücadelenin ve gerçek kahramanlığın hikâyesidir. Yaklaşık seksen gün süren muharebenin sonlarına doğru, Kanije’yi savunan Osmanlı askerlerinin sayısı sekiz bin civarına düşmüş, yiyeceği, giyeceği, silahı bitmiş, lojistik desteği kalmamış, buna karşılık mücahidlerin, Allahü teâlâya olan tevekkülleri başlarında bulunan liderlerine olan güvenleri, doruk noktasına ulaşmıştır.Hulâsa“Kanije Zaferi”nde Osmanlının, keskin kılıçtan daha ince, sarraf terazisinden daha hassas dengeler üzerinde kurulu bir harp sanatını icra edişini ve gerçek kahramanlığın yapı taşlarını bulacaksınız.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kanije Zaferi PDF 6.23 MB İndir
Kanije Zaferi EPUB 6.96 MB İndir
Kanije Zaferi MOBI 5.49 MB İndir
Kanije Zaferi ODF 5.86 MB İndir
Kanije Zaferi DJVU 7.32 MB İndir
Kanije Zaferi RAR 4.76 MB İndir
Kanije Zaferi ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


İnsanlık tarihinde , Ashabı kiramdan sonra Osmanlı gibi bir millet daha gelmemiştir. Bu kitapta bunun izahıdır.


Şanlı müdafaayı tüyleriniz ürpererek görecek ve kendinizi barut dumanı, kılıç şakırtısı içinde hissedeceğiniz, canlı, sürükleyici bir kitap.


osmanlının gerçekten güçlü bir devlet olduğunu ve komutanlarının çok zeki ve imanlı insanlar olduğunu bize anlatıyor kitabı tavsiye ederim


Harika bir eser. Savaş sanatını çok güzel bir şekilde vurgulamış eser. Ve kanije kahramanı Tiryaki Hasan Paşa hakkında bilgilere yer verilmiş. Kanije hikayesinden sonra bazı Osmanlı padişahları hakkında bilgiler de mevcut. Alın okuyun kütüphanenizde dursun derim.


Kanije Zaaferinin askeri başarısının yanı sıra manevi işaretleri ve Hasan Paşanın firasetini de oldukça güzel anlatan bir kitap. Kitabın sonunda adı geçen padişahların da hayatı hakkında malumat verilmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*