Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ağlebiler 800 – 909

Kategori: Tarih Yazar: Dr. Muhittin Kapanşahin Yayınevi: Yalın Yayıncılık

Ağlebiler 800 – 909

Tanıtım Bülteni
Ağlebîler (800-909) Abbasîlerin doğudaki problemlerinin çokluğu ve batıdaki Haricî ve Şiî ayaklanmalar karşısındaki zafiyeti dolayısıyla İbrahim b. Ağleb’in veraset usulüne dayalı isteğinin Hârun Reşîd’in kabulüyle kurulmuş bir devlettir. İçişlerinde serbest, dış işlerinde Abbasî yönetimine bağlı bir devlet olarak siyasi hayatını sürdürmüş ve Abbasîlerin İfrîkıyye’deki temsilcisi olmuştur. Bulunduğu coğrafyada sınırlı kalmamış ve özellikle en parlak dönemlerinin temsilcisi olan I. Ziyâdetullah zamanında Akdeniz’de gerçekleştirdiği başarılı seferleriyle Sicilya’nın İslam coğrafyasına katılmasını sağlamışlardır. Roma, Ağlebîlerin saldırılarından nasibini almış ve Müslümanlar tarafından tarihte ancak bu kadar tehdit edilir olmuştur. İslam medeniyeti Avrupa’ya Endülüs’ten sonra en önemli ikinci yol olarak Sicilya’dan geçmiştir. Bölgedeki diğer devletler gibi Ağlebîler de Fatımîlerin kuruluşu ile 909 tarihinde sona ermiştir.Ağlebiler devlet yönetiminde Abbâsileri taklit etmişler, kurumlarını buna göre dizayn etmişlerdir. Sünni İslam anlayışına sahip olan Ağlebîler, Maliki mezhebinin İfrîkıyye’de yayılmasında etkili olmuşlardır. Kendine has sanat anlayışı oluşturan Ağlebîler, komşu ülkelerden etkilenmişler ve onları etkilemişlerdir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ağlebiler 800 – 909 PDF 6.23 MB İndir
Ağlebiler 800 – 909 EPUB 6.96 MB İndir
Ağlebiler 800 – 909 MOBI 5.49 MB İndir
Ağlebiler 800 – 909 ODF 5.86 MB İndir
Ağlebiler 800 – 909 DJVU 7.32 MB İndir
Ağlebiler 800 – 909 RAR 4.76 MB İndir
Ağlebiler 800 – 909 ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Tunus’da kurulmuş Ağlebi devleti ile ilgili türkçe yayınlanmış ilk eser. eserde siyasi tarih ciddi bir biçimde ele alınmış ve fakat kültür ve bilim tarihi ele alınmamış. bir anlamda Ağlebiler’in siyasi tarihini konu ediniyor.


AĞLEBİLER HAKKINDA YAYINLANMIŞ GÜZEL BİR ESER.


Konusu itibariyle güzel bir kitap ama kitapta imla hataları, cümleler arası bağlantıdaki eksiklikler ve cümlelerde ki anlam düşüklüğü kitabın kıymetini düşürüyor.


Abbasilerin önemli bir dönemine ışık tutması açısından İslam tarihine ilgi duyanlar için başvuru kitabı olan bir çalışma.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*