Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bizans’ın Damak Tadı

Kategori: Tarih Yazar: Andrew Dalby Yayınevi: Alfa Yayınları

Bizans’ın Damak Tadı

Tanıtım Bülteni
Hakkında çok az şey bildiğimiz Bizans İmparatorluğunun mutfağı yüzyıllar boyunca Batıyı büyüledi. İşte Andrew Dalby’nin Bizans’ın Damak Tadı ilk defa, hem de olağanüstü ayrıntılı bilgilerle bu bilgisizliğimize son veriyor ve Doğu Roma İmparatorluğunda ne yenildiğini ve nasıl pişirildiğini gözler önüne seriyor.Roma’nın baharatlarını deniz ürünleriyle ve Ege ile Yunan dünyasının basit yerel yiyecekleriyle birleştiren Bizans mutfağı benzersiz bir tat oluşturmayı başarmıştı. Bu tatların çoğu modern Türkiye ve Yunanistan’da iz bırakmıştır.Dalby bu yok olmuş mutfağa hayat verirken Konstantinopolis’in kokularını, yaşam alanlarını, pazarlarını anlatıyor; tarifleri ve gelenekleri anlatırken sağlıkla, mevsimlerle, aşk ve tıpla da ilişkisini kuruyor. Kısacası Bizans dünyasında günlük hayatı olanca zenginliğiyle resmediyor.“Müthiş bir kitap. Bir imparatorluğun merkezi ancak bu kadar parıltılı anlatılabilir.”-Charles Perry, Cornucopia“Zarif bir kitap… Bizans’a ve kültürüne yeni ve insani yaklaşımıyla Bizans uzmanları kadar sıradan okurların da ilgisini çekecek.”-The Bryn Mawr Classical Review
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bizans’ın Damak Tadı PDF 6.23 MB İndir
Bizans’ın Damak Tadı EPUB 6.96 MB İndir
Bizans’ın Damak Tadı MOBI 5.49 MB İndir
Bizans’ın Damak Tadı ODF 5.86 MB İndir
Bizans’ın Damak Tadı DJVU 7.32 MB İndir
Bizans’ın Damak Tadı RAR 4.76 MB İndir
Bizans’ın Damak Tadı ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Gastronomi tarihi meraklılarının keyifle okuyacağı bir kitap olmuş. Yemek kültürümüzün etkilendiği noktaları da görmek çok keyifli


Bazıları kitabın ismine bakıp amaannn diyebilir ama o iş öyle değil işte; nereden ne çıkacağını öyle kestirip atarak öğrenemezsin. Kitapta bilinmedik o kadar çok şey var ki; ya da yanlış bildiğimiz şeylerin doğruları. O sebeple göz ardı edilmemeli.


Günümüz Türk Mutfak Kültürüne miras kalmış birçok şeye rastlayacaksınız. Kütüphanenizde olmalı.


Gasrronomi tarihiyle ilgilenen biri olarak şunu açıkça söyleyebilirim. Bizansın damak tadı bu coğrafyaya karışmış.


Bizans Tarihiyle ilgilenen bir araştırmacı olarak Dalby’nin bu eseri, Bizans tarihine farklı bir açıdan bakmaktadır. Sadece Bizans’ın damak tadına değil aynı zamanda başşehir Konstantinopolis’in ihtiyacı olan ticarî ürünlerin nerelerden geldiği dolayısıyla ticarî faaliyetlerden ayrıca saray mutfağının tarihî kaynakların gözüyle değerlendirmesi, dinî takvime göre ayarlanan yemek listelerine ve hangi yiyeceğin hangi hastalığa iyi geldiğine kadar çok farklı bilgiler muhteva etmektedir. Eser de Bizans kaynaklarının yanı sıra Arap kaynakları da kullanılmıştır. Bizans tarihinin bu yönünü merak eden veya çalışan araştırmacıların kesinlikle temin etmesi gerektiğini düşündüğüm üzerinde ciddi anlamda çalışılan bir eserdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*