Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
1421  Çin’in Dünyayı Keşfettiği Yıl

Kategori: Tarih Yazar: Gavin Menzies Yayınevi: Kalkedon Yayınları

1421 Çin’in Dünyayı Keşfettiği Yıl

Tanıtım Bülteni
Dünya Tarihini Değiştirecek İddia; Amerika Kıtası’nı Çinli Müslüman General Zheng He, Kolomb’tan 70 yıl önce keşfetti!Amerika Kıtası’nın Keşfinin Gizli TarihiEmekli donanma subayı Gavin Menzies, Amerika Kıtası’nı ve diğer bir çok yeri Kolomb’dan ve diğer kaşiflerden çok önce Çin Amiralleri Zheng He, Hong Bao, Zhou Man, Zhou Wen ve Yang Qing’nin keşfettiğini sağlam delillerle ortaya koyuyor.“Bu Çin amiralleri Ümit Burnu’nu Dias’dan altmış altı yıl önce dönmüş, Macellan Boğazı’ndan Macellan’dan doksan sekiz yıl önce geçmiş, Avustralya’ya Kaptan Cook’tan üç yüz yıl, Antarktika ve Arktik bölgelerine Avrupalılardan dört yüz yıl, Amerika’ya da Kolomb’dan yetmiş yıl önce ulaşmıştı.”Piri Reis Haritası’nın Gizemi Çözüldü!Menzies, Akdeniz coğrafyası dışına çıkmayan Piri Reis’in çizdirdiği haritanın Çinli Amiraller tarafından çizdirilen haritalara dayandığını iddia ediyor.“Kolomb, da Gama, Macellan ve Cook daha sonra bu “keşifleri” yeniden yaparken, başkalarını takip ettiklerini biliyorlardı; çünkü “bilinmeze” doğru yol alırken hepsinin ellerinde Çinli kâşiflerin haritaları mevcuttu. Ünlü bir alıntıyı hiç de yerinde olmayan bir şekilde kullanmak istiyorum: Başkalarından daha uzağı görebiliyorlardı; çünkü devlerin omuzlarında duruyorlardı.”Gavin Menzies
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol 1421 Çin’in Dünyayı Keşfettiği Yıl Satın Al
Kitapyurdu 1421 Çin’in Dünyayı Keşfettiği Yıl Satın Al
D&R 1421 Çin’in Dünyayı Keşfettiği Yıl Satın Al
Idefix 1421 Çin’in Dünyayı Keşfettiği Yıl Satın Al
BKM Kitap 1421 Çin’in Dünyayı Keşfettiği Yıl Satın Al
Hepsiburada 1421 Çin’in Dünyayı Keşfettiği Yıl Satın Al
Nadir Kitap 1421 Çin’in Dünyayı Keşfettiği Yıl Satın Al
N11 1421 Çin’in Dünyayı Keşfettiği Yıl Satın Al
Amazon Türkiye 1421 Çin’in Dünyayı Keşfettiği Yıl Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
1421 Çin’in Dünyayı Keşfettiği Yıl PDF 6.23 MB İndir
1421 Çin’in Dünyayı Keşfettiği Yıl EPUB 6.96 MB İndir
1421 Çin’in Dünyayı Keşfettiği Yıl MOBI 5.49 MB İndir
1421 Çin’in Dünyayı Keşfettiği Yıl ODF 5.86 MB İndir
1421 Çin’in Dünyayı Keşfettiği Yıl DJVU 7.32 MB İndir
1421 Çin’in Dünyayı Keşfettiği Yıl RAR 4.76 MB İndir
1421 Çin’in Dünyayı Keşfettiği Yıl ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


çok enteresan bir eser. bir okadarda çarpıcı. akedimisyen olmayan birinin bu derece derin bir eser kaleme alması şaşırtıcı.
Çin hakkında o döneme ait inanılmaz bilgiler var eserde.
ben okuduğuma hiç pişman olmadın. ilgisi olanlar mutlaka göz atmalı.


Güzel ve ilginç bilgiler var. Ancak yazar birçok yerde tekrarlar yapmış bu da kitabın hacmini arttırmış. Ayrıca basım esnasında yazım ve imla hataları yapılmış, tekrar basımı gündeme gelirse bu hatalardan arındırıldığında güzel bir çalışma ortaya çıkacaktır.


Türkiye’de tarihçiler Piri Reis’in dünya haritasının nasıl çizildiğini çözemeyip, olağan üstü yorumlarla övünmektedirler. Bu sorunun cevabı bu kitabın içinde. Coğrafi Keşiflerden çok önce Amerika kıtası da biliniyor, hatta harita üzerinde gösteriliyor, Vasko da Gama elindeki harita ile Ümit Burnu’nu dolaşıp Hindistan’a gidiyor.Macellan elindeki harita ile dünya çevresinde tur atıyor. Batı kaynaklı tarih anlayışı yine bir Batılı tarafından her şeyde olduğu gibi yerlere seriliyor.Şu ana kadar öğrendiğiniz bilgilerin yanlış olduğunu görmek için bu kitap okunmalı.Dünyada bir çok bilginin kaynağının Çin kökenli olduğunu, Çin’in bu gün en büyük olma mücadelesinde hiçte haksız olmadığını, Türk Milleti’nin karalarda 16.y.y.da bir numara olmasına rağmen, denizlerde, coğrafya ilminde ve haritacılıkta üzülerek söylemek gerekirse etkili olmadığını, tarihi bilgilerin sürekli yenilendiğini görmek için mutlaka okunması gereken harikulade bir eser.


Okumuş olduğumuz klasik coğrafi keşiflerin aslında batı merkezli yazılmış olduğunu anlıyacaksınız


Büyük ve derin bir araştırmanın ürünü olan bu eser, uzun zamandan beri bize sunulmaya çalışılan tarihi bilgilerin yeniden sorgulanmasına neden oluyor. “Mutlaka okunmalıdır” diye düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*