Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
1640 İngiliz Devrimi

Kategori: Tarih Yazar: Christopher Hill Yayınevi: Kaynak Yayınları

1640 İngiliz Devrimi

  • çevirmen: Neyyir Kalaycıoğlu
  • ISBN: 9789753431699
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 88
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
1640 İngiliz Devrimi hakkındaki bu inceleme, on yedinci yüzyılın olaylarına, bilinegelenden farklı bir yorum getirmektedir: 1640-1660 İngiliz Devrimi, 1789 Fransız Devrimi gibi büyük bir toplumsal harekettir. Feodal düzeni koruyan devlet iktidarı alaşağı edilmiş, iktidar yeni bir sınıfın eline geçmiş ve böylece kapitalizmin daha özgür gelişmesi mümkün kılınmıştır. İç Savaş, I.Charles istibdadının, Kilise ve tutucu toprak sahiplerinin gerici güçleri tarafından savunulduğu bir sınıf savaşıydı. Parlamento, kent ve köylerde ticaret ve sanayi ile uğraşan sınıfların coşkun desteğine, küçük toprak sahiplerine, ilerici eşrafa ve nüfusun daha geniş kesimlerine seslenebildiği için Kral'ı yendi.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
1640 İngiliz Devrimi PDF 3.65 MB İndir
1640 İngiliz Devrimi EPUB 4.08 MB İndir
1640 İngiliz Devrimi MOBI 3.22 MB İndir
1640 İngiliz Devrimi ODF 3.44 MB İndir
1640 İngiliz Devrimi DJVU 4.30 MB İndir
1640 İngiliz Devrimi RAR 2.79 MB İndir
1640 İngiliz Devrimi ZIP 2.58 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Evet 1640 İngiliz devrimini anlatmak için küçük bir kitap ama bu devrimi anlamak isteyenlerin ilk okuması gereken kitap. Olayları ve sonuçları düzenli ve öz bir şekilde anlatılmış. Elbette yorumlar da yapılmış olaylarla ilgili ama bunları tarihsel tahliller olarak kabul etmek zor. Özetle tarihte demokrasiyi getiren eylemin daha iyi anlaşılabilmesi için en iyi örneklerden biri anlatılmış. Demokrasiyi leyleklerin getirmediğini daha iyi anlamak için güzel bir örnek.


Elbette bu küçük mütevazi kitap 1640 İngiliz devrimini anlatmaya yetmez.Yetmez galiba eksik oldu.İngiliz Devrimi hakkında fikir verir demek lazımdı.Kral Charles1,Kral Charles2,Büyük asker ve yönetici Oliver CromwellKral Charles1 asıldı.Kral Charles2.Kral oldu,ama yanında bir meclisle beraber.Burjuva devrimi İngilteredeCromwelle ve iç savaşla oldu.Bu sırada İngiltere,İskoçya,Galler sonra İrlanda birleşti ve Büyük Britanya oldu.Anladığım demokrasi hemen gelmiyor ülkelere.Biraz dayak yemek lazım herhalde.


Kapitalist sistemini nasıl kurulduğunu anlamanıza yardımcı olacak bir kaynak kitap


krallık-burjuvazi ve kilise ilişkilerini anlatan güzel bir kaynak.o dönemdeki avrupa aydınlanması ile ilgilenenlerin okumasını tavsiye ederim.


ingiliz devrimi araştırmaları için ancak başlangıç kitabı olabilir…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*