Ruhun Gıdası Kitaplar Osmanlı Kitapları Dizisi’ninüçüncüsü Aile Aşçısı: 100 Türlü Sebze, 100 TürlüÇorba, 100 Türlü Yumurta Pişirmek UsulleriSebze, çorba ve yumurta pişirme usullerine dair üç ayrı risaleolarak basılan Aile Aşçısı serisi, ilk defa bir aradayayınlanıyor.Avanzade Mehmed Süleyman’ın kimisini Fransızcadançevirdiği, kimisini İstanbul ve saray mutfağından çıkardığıbu tarifler, okuru birbirinden alabildiğine farklı lezzetlerindünyasında bir gezintiye davet ediyor. Bezelyeli kuşkonmaz,salçalı devedikeni, tereyağlı hindiba, kestaneli lahana, tirit,bal çorbası, güvercin çorbası, badem çorbası, kurbağaçorbası, bira çorbası, Paris usulü trüflü yumurta yemeği,yumurta köftesi, İmparator yumurtası, tomalaklı kaygana,sufle mücver, Rus mücveri bunlardan sadece bazıları. Üstelikseçilmiş bazı tariflerin günümüzde uygulanabilir halleriyle…
Kitap Yorumları - (0 Yorum)