Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ankara 1922

Kategori: Tarih Yazar: Leonid - Friedrich Yayınevi: Kaynak Yayınları

Ankara 1922

  • çevirmen: Gizem Gürtürk
  • ISBN: 9789753430760
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 80
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Amacımız, daha çok, orada gördüklerimize ve işittiklerimize dayanarak, bir devrimin bugün Doğu'da nasıl yürüdüğünü anlatmak... Avrupa'nın eski güçleri, Amerika, yerli burjuvazi, köylü ve işçi hareketleri, Sovyet Rusya: İşte Yakındoğu'da yaşam üflemiş olan beş kuvvet. Yarının bu Ankara'sı Kemalist Türkiye'nin sembolüdür. Dünya Savaşı'nın yokettiği eski Türkiye'nin yıkıntıları üzerinde yeni bir Türkiye gelişmektedir. Hükümetin başında, üç yıldır Yunanistan'a ve İngiltere'ye karşı ümitsiz bir savaş veren ve birlikleri tam şu sıralarda büyük bir saldırıya başlayan Mustafa Kemal var.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ankara 1922 PDF 3.32 MB İndir
Ankara 1922 EPUB 3.71 MB İndir
Ankara 1922 MOBI 2.93 MB İndir
Ankara 1922 ODF 3.13 MB İndir
Ankara 1922 DJVU 3.91 MB İndir
Ankara 1922 RAR 2.54 MB İndir
Ankara 1922 ZIP 2.34 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Kurtuluş savaşı Ankara’sını yabancı gözüyle anlatıp tahlil eden bu kitabı küçük-büyük herkesin okumasını ve kütüphanesine katmasını tavsiye ederim.


O dönemin Ortadoğu ve emperyalizm ilişkisini güzel tahlil etmişler. Bugün Suriye ve Irak ile emperyalizm savaşlarını anlamak için faydalı bir kitap. Öneririm.


1922 Ankarasının ve türkiyesinin iki komüntern gözlemcisi gözyle ele alındığı bueserde günün koşullarını anlamak bence çok daha etkileyici. Özellikle ortadoğu hakkında yapılan tahlilleri beğendim. Türkiyedeki işçi hareketlerinin komünist bakış açııyla ele alındığını görmekte öğretici olmuş diyebilirim.


Suriye’de yaşanan olaylardan sonra kitap daha da önem kazandı. İngiliz emperyalizminden sonra Amerikan emperyalizmiminde nasıl bağlantılı olduğu görülmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*