Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Marmara Yemekleri

Kategori: Hobi Yazar: M. Faruk Bayrak Yayınevi: Alfa Yayınları

Marmara Yemekleri

Tanıtım Bülteni
Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış Bursa, Edirne ve İstanbul sayesinde bütün bölgede o günlerin havasını sezmek halen mümkündür. Bursa’da kuru erikli, tarçınlı bir et yemeğiyle hissedilebilir bu etki. Edirne’de helva sohbeti geleneğiyle kendini gösterir. Konuklara irmik helvası ve kahve ikram edilen, giderken yanlarına da diş hakkı olarak helva verilen sohbetlerdir bunlar. İstanbul ise bambaşka bir kültürler harmanıdır. Sarayda çok sevilen koruk suyu, limon suyu, tarçın, yemekleri lezzetlendirmek için halen kullanılmakta; keşkül, tas kebabı, hünkârbeğendi, kaygana, çılbır, zerde, düğün çorbası, külbastı, kadınbudu köfte, puf böreği, piruhi, vişneli ekmek tatlısı halen pişirilmektedir.Tekirdağ’da, İnegöl’de dışarıda yemek yeneceği zaman bu genellikle köfte olur. Yanında sirkeli fasulye piyazını, acı biberini, soğanını da unutmamak gerek… Edirne’de en yaygın yemek ise tava ciğeridir. İncecik dilimlenmiş karaciğer bol kızgın yağa bir daldırılıp bir çıkarılır; hemen pişer. Yanında kurutulmuş acı biber ve yoğurt yenir. Kısacası saray ve sokak yemeklerinin yanyana var olabildiği bir yerdir Marmara. 
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Marmara Yemekleri PDF 6.23 MB İndir
Marmara Yemekleri EPUB 6.96 MB İndir
Marmara Yemekleri MOBI 5.49 MB İndir
Marmara Yemekleri ODF 5.86 MB İndir
Marmara Yemekleri DJVU 7.32 MB İndir
Marmara Yemekleri RAR 4.76 MB İndir
Marmara Yemekleri ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Çok kaliteli bir eser.YÖresel mutfakla ilgili olduğundan bütün seriyi aldım.


Marmara yöresinin yemekleri ilgilenen kişiler almalı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*