Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bittiği Yerde Başlar  İmparatorluk’ta Doğan 16 Cumhuriyet Aydını

Kategori: Tarih Yazar: A. Yağmur Tunalı Yayınevi: Bilge Kültür Sanat

Bittiği Yerde Başlar İmparatorluk’ta Doğan 16 Cumhuriyet Aydını

Tanıtım Bülteni
Bu isimler, 1900 ile 1911 arasında doğdular. Hepsi de Osmanlı kimliği taşımaktaydı. Yine hepsi, ilk-orta-liseyi eski yazıyla okumuştu. Gençliklerinin ilk yıllarını Cumhuriyet öncesinde yaşamışlardı.Bu özelliklerin onlara neler verdiği üzerinde durmak lazımdır. Öncelikle, ülkeler kaybetmenin ne demek olduğunu derinden duyarak gelmişlerdir. Bugünden bakınca, bu ağır durumun, onlara kaybettirdikleri yanında, kazandırdıkları da çok önemlidir. Acıdan daha öğretici ne vardır?Düşmanın hücumu amansızdı. Türklüğü büsbütün yok etmek için saldırıyorlardı. Türk’e nefretlerini vahşetle göstere göstere, bağıra çağıra, hınçla yükleniyorlardı. Bundan dolayı, çocuk yaşlarında milliyetlerine sarılarak, Gökalp’in tabiriyle “eski kölenin vurmasıyla” kendilerini çok Türk hissederek büyüdüler.Memleket topyekün bir kalkınma hamlesine girecekti. Bunun bir yolu da, gelişmiş düşmanın, yani savaşılan Batı’nın bilgi ve görgüsünü memlekete taşımaktı. Savaş biter bitmez, “Onlar nasıl kalkındıysa biz de o usullerle kalkınacağız!” fikri devreye sokulmuştur. Aslında, bu fikir yeni de değildir. En azından 1793’ten beri Osmanlı’da ana fikir buydu. Batı’nın her konudaki bilgi ve görgüsünü memlekete taşıyacak ve kalkınma hamlesine katacak olan, okuma çağındaki gençler olarak görülmüştür. Çünkü yetişmiş insan gücü zaten pek az kalmıştır. Hızla insan yetiştirmek lazımdır. Bu kitapta yer alan isimler, Cumhuriyet’in bu manada içeride dışarıda yetiştirdiği öne çıkmış kimseler arasındadır. Söz konusu isimlerin farklı görüş ve bakışları da eserin bir başka zenginliğidir. 
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Bittiği Yerde Başlar İmparatorluk’ta Doğan 16 Cumhuriyet Aydını Satın Al
Kitapyurdu Bittiği Yerde Başlar İmparatorluk’ta Doğan 16 Cumhuriyet Aydını Satın Al
D&R Bittiği Yerde Başlar İmparatorluk’ta Doğan 16 Cumhuriyet Aydını Satın Al
Idefix Bittiği Yerde Başlar İmparatorluk’ta Doğan 16 Cumhuriyet Aydını Satın Al
BKM Kitap Bittiği Yerde Başlar İmparatorluk’ta Doğan 16 Cumhuriyet Aydını Satın Al
Hepsiburada Bittiği Yerde Başlar İmparatorluk’ta Doğan 16 Cumhuriyet Aydını Satın Al
Nadir Kitap Bittiği Yerde Başlar İmparatorluk’ta Doğan 16 Cumhuriyet Aydını Satın Al
N11 Bittiği Yerde Başlar İmparatorluk’ta Doğan 16 Cumhuriyet Aydını Satın Al
Amazon Türkiye Bittiği Yerde Başlar İmparatorluk’ta Doğan 16 Cumhuriyet Aydını Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bittiği Yerde Başlar İmparatorluk’ta Doğan 16 Cumhuriyet Aydını PDF 6.23 MB İndir
Bittiği Yerde Başlar İmparatorluk’ta Doğan 16 Cumhuriyet Aydını EPUB 6.96 MB İndir
Bittiği Yerde Başlar İmparatorluk’ta Doğan 16 Cumhuriyet Aydını MOBI 5.49 MB İndir
Bittiği Yerde Başlar İmparatorluk’ta Doğan 16 Cumhuriyet Aydını ODF 5.86 MB İndir
Bittiği Yerde Başlar İmparatorluk’ta Doğan 16 Cumhuriyet Aydını DJVU 7.32 MB İndir
Bittiği Yerde Başlar İmparatorluk’ta Doğan 16 Cumhuriyet Aydını RAR 4.76 MB İndir
Bittiği Yerde Başlar İmparatorluk’ta Doğan 16 Cumhuriyet Aydını ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


osmanlının son döneminde dünyaya gözlerini açmış, cumhuriyet devrinde ise sanat, hukuk,eğitim gibi alanlarda ülkemizin güzide isimleri haline gelmiş alanlarında otorite olan , hayatlarında bir devride yaşamış abidelerle gerçekleştirilmiş söyyleşi kitabı. çok istifade ettim. okunması gerejkeenn akıcı üsluba sahip bir kittap.


Epeydir böyle bir yolculuğa çıkmamıştım.Yüz yıl gerilere gitmek,sevinci ve kaygıları bir arada yaşamak…Selânik’ten Halep’e,Türkistan’dan Estergon’a…Zihin dünyam hâlâ oralarda. Geleceğe dair umudumu kuvvetlendiren hüzünlü bir seyahat…Duygularım bile renkten renge giriyor.Nasıl girmesin? Yazarın; “Acıdan daha öğretici ne vardır?” sözünü hatırladım hep. Trablusgarp ve Balkan Harbi, ardından Birinci Dünya Savaşı ve İstiklâl Savaşımız.Teşekkürler sayın TUNALI…


Kitabın öyküsüne dair bir slogan iliştirecek olsa idik, galiba “ümitlerin bittiği yerde Türk’ün kudreti başlar” diyebilirdik. Türkiye Cumhuriyetini kuran kadroların tamamının Osmanlı sisteminden geçtiği gerçeğini aslında bir kez daha insanların yüzüne vuruyor bu eser. Türkiye’nin tarihini cumhuriyet ile birlikte başlatma gayreti içinde olanların, sanki cumhuriyet ile birlikte gökten inmiş bir halk olduğumuzu kastedenlerin yanılgılarına net bir cevap.
Tarz itibariyle bir röportaj olan kitapta, Yağmur Hoca o denli konuları açmayı başarmış ki, anlatıcıların samimiyetiyle hayal gücünüz birleşince konuşmalara sanki ortak oluyorsunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*