Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Müslüman Kardeşler  Muhalefetten İktidara

Kategori: Tarih Yazar: Alison Pargeter Yayınevi: Ayrıntı Yayınları

Müslüman Kardeşler Muhalefetten İktidara

Tanıtım Bülteni
Bu kitap, Müslüm Kardeşler hareketinin Mısır’da 1928’de ortaya çıkışından itibaren ana akım siyasete dahil oluşunun evrimini inceliyor. Kitap, hareketin amaç ve stratejilerini analiz ediyor. Sonrasında da İhvan’ın neden Arap Baharı öncesinde atalete düşerek geleneklerinin ötesine geçemediğini ya da anlamlı bir şekilde reform gerçekleştirmeyi başaramadığını değerlendiriyor. Aynı zamanda hareketin Arap Baharı’na nasıl tepki verdiğini ve Mısır örneğinde iktidara nasıl yöneldiğini tahlil ediyor. Ulusal ve uluslararası meseleler arasında Kahire’deki ana merkez ile ulusötesi hareketin geri kalanı arasında kurulan ilişkiyle ifade edilen karmaşık dinamiklere de göz atıyor.Müslüman Kardeşler’e aşina olanlar için, hareketin Arap Baharı sırasındaki tutumu o kadar da şaşırtıcı değil. Müslüman Kardeşler daima, tespit etmesi neredeyse imkansız ihtilaflar ve çelişkilerin hareketi olmuştur. Gerçekten de onu derinlemesine idrak etmek isteyenler için her zaman bir muammayı temsil etmiştir örgüt. Aynı anda, siyasi bir kurummuş gibi çalışan bir harekettir; ulusal kanatlarının bağımsızlığına vurgu yapan ulusüstü bir örgüttür; kendisini barışçı olarak yansıtsa da bazı kanatları doğrudan şiddet olaylarına karışmıştır; Batı’yı ve Batılı değerleri genel itibariyle reddeder ancak Batılılar nezdinde ilerici, kapsayıcı değerleri ihtiva eden makul bir örgüt olarak görülmek hususunda heveslidir. Muğlaklığa bürünmüş ve şiddet, kadınların ve gayri-Müslim azınlıkların toplumdaki yeri gibi konuları da muhteva eden kilit meselelerde tekil bir duruş sergilemekte zorlanacak derecede farklı kollara ve akımlara sahip bir harekettir.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Müslüman Kardeşler Muhalefetten İktidara Satın Al
Kitapyurdu Müslüman Kardeşler Muhalefetten İktidara Satın Al
D&R Müslüman Kardeşler Muhalefetten İktidara Satın Al
Idefix Müslüman Kardeşler Muhalefetten İktidara Satın Al
BKM Kitap Müslüman Kardeşler Muhalefetten İktidara Satın Al
Hepsiburada Müslüman Kardeşler Muhalefetten İktidara Satın Al
Nadir Kitap Müslüman Kardeşler Muhalefetten İktidara Satın Al
N11 Müslüman Kardeşler Muhalefetten İktidara Satın Al
Amazon Türkiye Müslüman Kardeşler Muhalefetten İktidara Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Müslüman Kardeşler Muhalefetten İktidara PDF 6.23 MB İndir
Müslüman Kardeşler Muhalefetten İktidara EPUB 6.96 MB İndir
Müslüman Kardeşler Muhalefetten İktidara MOBI 5.49 MB İndir
Müslüman Kardeşler Muhalefetten İktidara ODF 5.86 MB İndir
Müslüman Kardeşler Muhalefetten İktidara DJVU 7.32 MB İndir
Müslüman Kardeşler Muhalefetten İktidara RAR 4.76 MB İndir
Müslüman Kardeşler Muhalefetten İktidara ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Selefilik ve demokratiktik arasında git-geller yaşayan İhvan hareketinin tarihi, başlangıçtan bu yana gelişmeler karşısındaki duruşu hareket içerisinden ve dışarısından objektif yorumlamalarla okuyucuya sunulmuş. Ne imiş bir kardeşler denirse okunabilecek bir kitap.


warwick ball in 3 lü trumviasın (tek dünyaya doğru´´romanın sultanları” arabistandan öteye ) dan sonra ayrıntı yayaınlarından çıkmış esaslı güzel bir kitap… ciddi bir yayın
evi…


konu üzerinde önemli bir çalışma okunabilir.


Kitabın orijinal halini daha önce okumuştum. Objektif bir bakış açısı ile İhvan’ın tarihini ele alan bir eser. El-Benna zamanından itibaren başlayan iç çatışma ve anlaşmazlıkları ele alıyor. Değişen konjonktürde nerede olması/durması gerektiği, değişimi hangi parametrelerde ele alması gerektiği konusunda örgütün içine düştüğü bunalımı gösteriyor. Bu bunalım, Mısır’da yükselişe geçen Selefi akımlar karşısında gittikçe kan kaybeden bir örgüt profili ortaya çıkarıyor. Aynı zamanda 2000’lerin bölgesel ve uluslararası gündemleri karşısında açmaza düşmesini, Arap Baharı ile başlayan yeni dönemde, iktidar deneyimini sürdürememiş olmasını, sadece aşırı devlet baskısı altında kalması ile değil içsel sorunlarının da bir ürünü olduğuna dikkat çekiyor yazar. Türkiye’de sadece rabia işaretine indirgenen İhvan’ın 80 yılı aşkın tarihini ayrıntılarıyla ele alan bir çalışma.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*