Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Duygusal Beyin: Bağırsak

Kategori: Sağlık-Tıp Yazar: Prof. Dr. Med. Hüseyin Nazlıkul Yayınevi: Destek Yayınları

Duygusal Beyin: Bağırsak

Tanıtım Bülteni
Bu kitap daha mutlu, daha genç, daha dinamik ve daha sağlıklı bir hayat isteyenlere. 1978 yılının sonbaharında Hüseyin Nazlıkul, bir konferans sırasında, liseli olmanın verdiği heyecanla ünlü bilimadamı Erich Fromm’a “sahip olmak ya da olmak” üzerine soru sorduğunda yaşamında yeni bir olma haline başlayacağını henüz bilmiyordu.Fromm bu genç adamı kendi Erich Fromm Bursu’na davet ederken Nazlıkul’un gelecek yıllarını adeta görmüş ve sezgilerini şöyle dile getirmişti: “İleride kendini yalnız hissettiğinde gökyüzüne bak. Göreceksin ki ışık saçan yıldızlar tek tektir. Oysa karanlık örgütlüdür, bütündür, her yeri kaplar. Işığını yayarken umutsuzluğa düşme ama bu gerçeği de unutma.”Bu tanışmayla başlayan dostluk yıllarca sürecek, Nazlıkul dünya çapında aldığı ödüller ve madalyalarla hocasının kehanetini ispatlayacak, kendi ülkesinde de “nöralterapi” ve “tamamlayıcı tıp” alanında gerçek bir yıldız olmaya kadar gidecekti.Nazlıkul, evrensel bir dille “nöralterapi”, “anti-aging”, “detoks”, “tamamlayıcı tıp-akupunktur”, “beden sağlığı” ve “sağlıklı yaşama dair” yazmış olduğu kitaplarının ardından bugün bize, “bağırsak sistemi ile beyin” arasındaki inanılmaz bağlantıları sade bir şekilde aktarırken, bu sistemlerdeki sorunlar nedeniyle açığa çıkan hastalıklar ve korunma yolları konusunda günlük hayata dair verdiği rehberlikle ışığını yaymaya devam ediyor:“Aynı embriyolojik kümeden köken aldığı bilinen beyin ve bağırsak arasındaki ilişki, Siyam ikizleri arasındakine benzer şekilde olup, bizim sandığımızdan çok daha güçlüdür...Beyin, akciğer, kalp arasında orkestra şefi gibi davranan vagus, asıl etkisini bağırsaklar üzerinde gösterir.Bütün duygusal yaşantılarımızın kendisini ifade ettiği alan olarak bağırsaklarımızda oluşan sorunların sonucunda emilim ve sindirim bozukluğu başlar ki, bu da bütün vücut ile birlikte özellikle beyin için toksik etki altında kalmak demektir.”Sonuçlarını bağışıklık sisteminin çökmesine, depresyona, alerjilere, romatizmal hastalıklara, migrene, vitamin eksikliklerine kadar çok geniş bir yelpazede gösteren bu durumdan çıkabilmek için, Nazlıkul bize çoklu hastalıkları anlatmakta ve nasıl başa çıkacağımız konusunda rehberlik etmektedir. 
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Duygusal Beyin: Bağırsak PDF 6.23 MB İndir
Duygusal Beyin: Bağırsak EPUB 6.96 MB İndir
Duygusal Beyin: Bağırsak MOBI 5.49 MB İndir
Duygusal Beyin: Bağırsak ODF 5.86 MB İndir
Duygusal Beyin: Bağırsak DJVU 7.32 MB İndir
Duygusal Beyin: Bağırsak RAR 4.76 MB İndir
Duygusal Beyin: Bağırsak ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Kıtabın adından dolayı duygularla bağırsak ilişkisini anlattığını zannederek aldım.
Duyguların bağırsağı nasıl etkilediği ve bundan nasıl rahatsızlıklar olduğu gibi.
Ama kitabın adıyla yani duygusal etkiyle ilgisi yok.
Rahatsızlıkların bağırsak florasının bozulmasından olduğunu yazmış. Flora bozulmasını da sadece kötü beslenmeye bağlamış, duygulara değil. Ve yeme içme tavsiyeleri vermiş. Çok klasik şeyler.

Araya da bol bol hasta örnekleriyle kendi reklamını koymuş. “Hasta şu şikayetle geldi. 5 ay nöralterapi ve diyet uygulandı” vs.

Yani bu kitabı alıp ‘2. Beyin ne demek ve nasıl bir beyin gibi davranıyor, duygularla nasıl bir ilişkisi var.. şu sorunumu beynimle duygularımla nasıl iyileştiririm’ gibi modern bilgiler beklemeyin.


Fazla tekrarlı bir kitap, bu da okumayı bir miktar sıkıcı hale getiriyor. Bu konuyla ilgili daha farklı ve içeriği fazla kitaplar okumayı tercih ederim.


Farkındalık oluşturmayı sağlıyor , dönüp dönüp tekrar okunacak oldukça faydalı bilgiler içeren bi çalışma olmuş


bağırsaklar için 2.beyin ifadesini çok abartılı buluyorum. her organın yeri ayrı şüphesiz ama duygular ve sağlıklı yaşam üzerindeki etkisi aşikar olan bağırsakların kitabı okunmalı, üzerine düşünülmeli…


tıbbi terimlerin çok olmasına rağmen verdiği bilgiler açısından çok zengin ve faydalı bir kitap herkese öneririm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*