Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Eğlenirken Modernleşmek

Kategori: Tarih Yazar: Murat Can Kabagöz Yayınevi: Heretik Yayıncılık

Eğlenirken Modernleşmek

Tanıtım Bülteni
En basit haliyle modernleşme süreci, değişime verilen tepki olarak tanımlanabilir. Değişimi başlatan; devletler, savaşlar veya göçler olabilirse de değişime verilen tepki, olumlu ve olumsuz bütün yönleriyle, gündelik hayatın içinden gelir. Değişim, gündelik hayatın verdiği tepki sayesinde modernleşme sürecine dönüşür. Peki, gündelik hayatın değişimi nerede başlar? Pekâlâ eğlence hayatında başlayabilir. Bu iddiayı kanıtlamak için en uygun alan ise hem Osmanlı’nın hem de Cumhuriyet’in değişime en açık ve eğlence hayatı en zengin şehri İstanbul’dur. Bundan dolayı, bu çalışmada İstanbul’un eğlence hayatında tarih boyunca yaşanan değişimlerin, gündelik hayatı ne yönde değiştirdiği ele alınmaktadır. Böylece bu değişimlere kimlerin nasıl tepki verdiği görülecek ve Türkiye’deki modernleşme sürecinin karakteri hakkında yeni yorumlar yapılabilecektir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Eğlenirken Modernleşmek PDF 6.23 MB İndir
Eğlenirken Modernleşmek EPUB 6.96 MB İndir
Eğlenirken Modernleşmek MOBI 5.49 MB İndir
Eğlenirken Modernleşmek ODF 5.86 MB İndir
Eğlenirken Modernleşmek DJVU 7.32 MB İndir
Eğlenirken Modernleşmek RAR 4.76 MB İndir
Eğlenirken Modernleşmek ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Eğlenirken Modernleşmek PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Kabadayılar tarihini araştırırken, bununla ilgili olarak eğlence tarihini, eğlence yerlerinin dönüşümünü vs. de inceleme ihtiyacı duymuştum. Bu kitap bu yönden beklentimi karşıladı. Akademik olmakla birlikte kendisini okutuyor.


Osmanlı’dan günümüze kadar olan süreçteki eğlence kültürü güzel bir dille anlatılmış. Konuyla gerçekten ilgilenmeyenleri yer yer sıkabilir ancak bir yüksek lisans tezi olduğu unutulmamalıdır. Geçmiş denen olgu aslında gelecekte ona yüklediğimiz anlamlardan ibarettir diyor ve tavsiye ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*