Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Geç Antikçağ Dünyası

Kategori: Tarih Yazar: Peter Brown Yayınevi: Alfa Yayınları

Geç Antikçağ Dünyası

Tanıtım Bülteni
Sosyal ve kültürel değişimler hakkındaki bu çarpıcı çalışma, geç antik dünyanın MS 150-750 yılları arasında neden ve nasıl değiştiğini açıklıyor. Princeton Üniversitesinde emeritus profesör olan Peter Brown bu yüzyıllarda, pek çok köklü kadim kültürün sonsuza kadar kaybolduğunu vurguluyor. 476’da Roma İmparatorluğu Batı Avrupa’dan kayboldu, 655 yılına gelindiğinde Pers İmparatorluğu Yakındoğu’dan silindi. Yazar aynı dönemde olağanüstü yeni başlangıçların da olduğunu gösterirken, Avrupa’da Hıristiyanlığın ve Yakındoğu’da İslamın geniş etki alanlarını da tanımlıyor.  Sonuç olarak MS 200’lü yıllarda olağanüstü derecede homojen olan Akdeniz dünyası ortaçağda birbirinden farklı üç toplumuna bölündü: Katolik Batı Avrupa, Bizans ve İslam.  Hâlâ bu zıtlıkların sonuçlarıyla yaşıyoruz.  Peter Brown’un zarif ve kışkırtıcı metni, çok sık rastlamadığımız olağanüstü güzel görsellerle desteklenmiş. Akademik olduğu kadar şık bir kitap.  -The Times Literary Supplement  Günümüz akademisyenlerinden çok azı, neden özellikle bazı konuların antik dünyanın kadınlarına ve erkeklerine o kadar ilgi çekici geldiğini anlatma kabiliyetine sahiptir.   History Today Duyarlı, teşvik edici ve bilge… Canlı görseller ve tarafsız bir coşkunlukla…-The Sunday Times Harikulade… Tarihi bir çalışmadan bu kadar zevk alalı uzun zaman olmuştu. Philip Toynbee, The Observer
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Geç Antikçağ Dünyası PDF 6.23 MB İndir
Geç Antikçağ Dünyası EPUB 6.96 MB İndir
Geç Antikçağ Dünyası MOBI 5.49 MB İndir
Geç Antikçağ Dünyası ODF 5.86 MB İndir
Geç Antikçağ Dünyası DJVU 7.32 MB İndir
Geç Antikçağ Dünyası RAR 4.76 MB İndir
Geç Antikçağ Dünyası ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Geç Antikçağ uzmanı Peter Brown, ne yazık ki ülkemizde birkaç bilim insanı haricinde anlaşılabilen bir uzman değil. Bu eseriyle Brown, MS 200’lerden itibaren özellikle Pagan Roma İmparatorluğu’nu, Hıristiyanlığın doğuşunu, Hıristiyanlığın yayılmasını, Hıristiyanlığın kabul edilmesinden sonra imparatorlukta meydana gelen değişimleri, Bizans-Sasani mücadelelerinin arka planını, İslamiyet’in ortaya çıkışını ve Geç Antikçağ dünyasına İslam’ın etkilerini döneminin literatürüne uygun bir şekilde işliyor. Bunu işlerken tartışılabilir iddiaları ve tespitleri mevcut. Bu kitabı anlamak için kişinin, eğer alana hakim değilse, ilk başta Geç Antikçağla ilgili okumalar yapması gerekebilir. Bunlar haricinde hem Brown’un kendisine hem de bu kitabına gereken önem verilmelidir diye düşünüyorum. Gerçekten kıymetli bir eser.


Dili ağır bir eser olmakla birlikte kendi konusunda oldukça güzel bilgileri var.


eser, eski çağın son demlerinde avrupa tarihi hakkında bilgi vermiş


Eser Hristiyanlığın ortaya çıkışına dair ilgi çekici anekdotlarla bezenmiş.


Kitabı alınca okumak için baya sabırsızlanmıştım ama çeviriyi kesinlikle beğenmedim zihne akıcı okuyunca yerleşmiyor benim dışımda bazı okuyanlarda bu görüşte Turhan Kaçar çeviri yerine yine bu konuları içeren bir kitabı kendisi yazsa gerçekten çok iyi olur Çünkü Geç Antikçağda Hıristiyanlık kitabı oldukça güzel ve akıcı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*