Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ali Suavi ve Dönemi

Kategori: Tarih Yazar: Hüseyin Çelik Yayınevi: Iletişim Yayınları

Ali Suavi ve Dönemi

  • Yayın Tarihi: 31.12.1994
  • ISBN: 9789754703856
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 800
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13 x 19 cm
Tanıtım Bülteni
Ali Suavî yakın tarihimizde adından en çok sözedilen şahsiyetlerden biri. 13 yıllık yazı hayatının 10 yılını Avrupa’da geçiren Suavî’nin bu dönemine ilişkin dokümanlara dayanan ilk çalışmayı gerçekleştiren Hüseyin Çelik, bizzat Ali Suavî’ye kulak vermekten çok Türkiye ve Batı arşivlerindeki belgeleri konuşturmaya önem verdiğini belirtiyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ali Suavi ve Dönemi PDF 33.20 MB İndir
Ali Suavi ve Dönemi EPUB 37.11 MB İndir
Ali Suavi ve Dönemi MOBI 29.30 MB İndir
Ali Suavi ve Dönemi ODF 31.25 MB İndir
Ali Suavi ve Dönemi DJVU 39.06 MB İndir
Ali Suavi ve Dönemi RAR 25.39 MB İndir
Ali Suavi ve Dönemi ZIP 23.44 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Yeni Osmanlılar denilince akla ilk gelen kişiler Namık Kemal ve Ziya Paşa’dır. Bunda edebi kişilikleri, güçlü şair olmalarının önemli rolü vardır. Ali Suavi’nin ise bu tür ses getirecek eserleri yoktur. Kendisi ömrünü gazetecilikle geçirmiş, bir çok farklı konuda günümüzde pek bilinmeyen kitapçıklar yazmıştır. Hüseyin Çelik bu çalışma ilgili büyük iş yapmış, İngiliz belgelerini inceleyerek bilim dünyamıza katkıda bulunmuştur. Ali Suavi ile ilgili başka kaynaklar pek farklı portreler çizmişlerdir. BU çalışmada bizzat kendisinin gazete yazları ve eserleri incelenmiştir. Görülen o dur ki Falih Rıfkı’nın Baş veren bir inkılapçı eserindeki Ali Suavi pek de gerçeği yansıtmamaktadır. Aynı şekilde, yolları ayrıldıktan sonra Ziya Paşa ve Namık Kemal’in Ali Suavi hakkındaki görüşleri günümüze damgasını vurmuştur. Bu çalışmada ise Ali Suavi belki bir ölçüde aklanmış olarak, gerçeğe daha yakın bir şahsiyet olarak ortaya çıkmaktadır


“Sarıklı İhtilalci” olarak adlandırılan Ali Suavi’nin görüşlerini ve dönemindeki siyasal, toplumsal ve ekonomik durumu anlatan kitap. Ali Suavi hakkından detaylı ve ilginç bilgiler okuyucuya sunulmakta. İhmale uğramış bir Osmanlı düşünürü olan Suavi hakkında bilgi edinmek isteyenler için çok faydalı olacağıma inandığım kitabı ilgilenenlere tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*