Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sistemde 50 YılBir İnsanın Sağlığını Kanıtlama Savaşı

Kategori: Sağlık-Tıp Yazar: Jimmy Laing Yayınevi: Assos Yayınları

Sistemde 50 YılBir İnsanın Sağlığını Kanıtlama Savaşı

  • çevirmen: Prof. Dr. İsmail Ersevim
  • Yayın Tarihi: 30.08.1999
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 213
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 2. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Elli Yıllık Akıl Hastasına "Akıl Kitabı" ÖdülüYaşamının elli yılını akıl hastanesinde geçiren Jimmy Laing'in "Sistemde 50 Yıl" isimli kitabı, halkın akıl sağlığı konusunda bilinçlendirilmesindeki katkılardan ötürü 'Yılın Akıl Kitabı' ödülüne değer görüldü....Jimmy, Sistemde Elli Yıl adlı kitabında, İskoçya'da geçirdiği 50 yılı anlatıyor; yarım yüzyıl boyunca yanlış hiçbir şey yapmadığı halde kilit altında kalan, kendine hiçbir zaman doğru dürüst bir teşhis konmayan, öylece terk edilen bir insanın dramı. "Hastaneye ilk gittiğimde her çeşit insanla karşılaştım. Papa, Krallar ve düzinelerce İsa yeni benliklerinden mutluydular."Altmışların ortalarında yatıştırıcılar piyasaya çıkar. "Herkesin yaşamını alt üst etti. Artık İsa falan değildirler, yirmidört saat boyunca öylece oturup anlamsız şeyler mırıldanır olmuşlardı."Sık sık kaçma girişimlerinde bulunan Jimmy, çocuklara tecavüz eden kimselerin ve seri cinayetler işleyenlerin gönderildiği, kaçışın mümkün olmadığı bir hastaneye 'Carstairs'e yollanır. Jimmy, burada sisteme uymuş insan rolünü oynar. Doktorlara duymak istediklerini söyler. Yine hastaneden kaçtığı bir gece, yolda karşılaştığı bir adamın yatacak yer teklifini kabul eder. "Gece uyandığımda beni öpüp kokladığını gördüm. Tecavüzüne izin verdim."Jimmy bu kitabı, 'Carstairs'den sonra gittiği hastanede tanıştığı karısının önerisi üzerine yazar. Her defasında karısının her şeyden daha önemli olduğunu söylüyor. "Geçen gün kitap imzalarken 75 yaşında bir adam geldi yanıma ve gururla şunu söyledi: 'Sistemde 50 yıl ha?'Bu hiçbir şey değil, ben 60 yıl yaşadım.' Gördüğünüz gibi yalnız değilim. Daha binlerce Jimmy Laing var. "
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Sistemde 50 YılBir İnsanın Sağlığını Kanıtlama Savaşı Satın Al
Kitapyurdu Sistemde 50 YılBir İnsanın Sağlığını Kanıtlama Savaşı Satın Al
D&R Sistemde 50 YılBir İnsanın Sağlığını Kanıtlama Savaşı Satın Al
Idefix Sistemde 50 YılBir İnsanın Sağlığını Kanıtlama Savaşı Satın Al
BKM Kitap Sistemde 50 YılBir İnsanın Sağlığını Kanıtlama Savaşı Satın Al
Hepsiburada Sistemde 50 YılBir İnsanın Sağlığını Kanıtlama Savaşı Satın Al
Nadir Kitap Sistemde 50 YılBir İnsanın Sağlığını Kanıtlama Savaşı Satın Al
N11 Sistemde 50 YılBir İnsanın Sağlığını Kanıtlama Savaşı Satın Al
Amazon Türkiye Sistemde 50 YılBir İnsanın Sağlığını Kanıtlama Savaşı Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sistemde 50 YılBir İnsanın Sağlığını Kanıtlama Savaşı PDF 8.84 MB İndir
Sistemde 50 YılBir İnsanın Sağlığını Kanıtlama Savaşı EPUB 9.88 MB İndir
Sistemde 50 YılBir İnsanın Sağlığını Kanıtlama Savaşı MOBI 7.80 MB İndir
Sistemde 50 YılBir İnsanın Sağlığını Kanıtlama Savaşı ODF 8.32 MB İndir
Sistemde 50 YılBir İnsanın Sağlığını Kanıtlama Savaşı DJVU 10.40 MB İndir
Sistemde 50 YılBir İnsanın Sağlığını Kanıtlama Savaşı RAR 6.76 MB İndir
Sistemde 50 YılBir İnsanın Sağlığını Kanıtlama Savaşı ZIP 6.24 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Okuduğum kilit kitaplardan biri mutlaka okunması gereken bir insana bir çok şey katabilecek nadir kitaplardan mutlaka okumanızı tavsiye ederim


Psikiyatide çalışanların ve psikiyatiryle ilgilenenlerin mutlaka okuması gerekn bir kitap.Psikiyatri hastalarının ne kadar hassas olduğunu, kendilerini ne kadar yalnız hisettiklerini, ne kadar zor şartlarda olduklarını anlamama çok yardımcı oldu. Ayrıca psikiyatri hastası gözüyle o zaman ki sağlık çalışanlarını çok güzel tariflemiş. Mutlaka okunması gereken bir kitap…..


Küçük bir çocukken öfke nöbetlerine tutulduğu için okul doktorunun tavsiyesi ile Baldovan’a yatırılıyor Jimmy Laing. Oldukça farklı bir ortamda olmasına rağmen ev’de ki yaşantısından daha iyi olacağını düşünerek sistemin bir parçası olmayı kabul eder (ettirilir) . Aile bağları çok da olmayan Jimmy’nin annesinin tek tük ziyaretleri zamanla mektuplara dönüşür. O artık sistemde tek başınadır. Jimmy hastaneden kaçarak sistem’e karşı gelmeye çabalar. Ancak her defasında da yakalanır ve hastanenin çekiçleme (Soğuk su banyosu ve Crutin Yağı içirilmesi) cezasına çarptırılır. Ergenlikle birlikte eşcinsel birliktelikler, dayaklar, kaçışlar, arayışlar, iş deneyimleri. Yaş ilerledikçe gerçek yaşamla köprü kurmaya çabalıyor. Aşık oluyor. Ve bu aşk O’na son hamlesini yaptırıyor. Evleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*