Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bilimsel Gizemler ve Yalanlar

Kategori: Akademik Yazar: Doç. Dr. Enis Doko Yayınevi: Destek Yayınları

Bilimsel Gizemler ve Yalanlar

Tanıtım Bülteni
Astral seyahatten reenkarnasyona, aura enerjisinden düşünce gücüne, çekim yasasından Kirlian fotoğrafçılığına kadar New Age hareketleri ve temel iddialarını anlatan çok sayıda eser kitapçılardaki kişisel gelişim ve parapsikoloji raflarını doldursa da bu görüşler bilimsel perspektifle ele alınıp değerlendirilmiş midir?Evrendeki çeşitli gizemli ve ilginç fenomenler, zamanda yolculuk olasılığından gelecekte ortaya çıkabilecek teknolojilere, dünyanın sonunun nasıl gelebileceğinden yapay zekâlara kadar, özellikle bilimsel arenadaki beklentilerle ilgili yapılan çalışmalar ne gibi sonuçlar vermiştir?Atlantis’ten Bermuda Üçgeni’ne, Mumya’nın lanetinden Göbeklitepe’ye çok sayıda arkeolojik ve tarihsel gizem sözde gizemlerle gerçek gizemleri birbirinden ayırmaya yetecek doneleri bilimsel olarak bizlere sunmuş mudur?Doğru bildiğimiz yanlışlar nelerdir ve bunlar ne gibi sonuçlara yol açmıştır?Atalarımız ve bizler yaptığımız hatalarla yüzleşerek gelecek kuşaklara hurafeler yerine saf bilimi mi miras bırakacağız yoksa onlar da doğru bildiğimiz yanlışlarla mı yollarına devam edecek? Bu kitapta tüm bu sorulara cevap niteliğinde onlarca örnek bulacak ve bilginin ışığında eğlenceli bir yolculuğa çıkacaksınız.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bilimsel Gizemler ve Yalanlar PDF 6.23 MB İndir
Bilimsel Gizemler ve Yalanlar EPUB 6.96 MB İndir
Bilimsel Gizemler ve Yalanlar MOBI 5.49 MB İndir
Bilimsel Gizemler ve Yalanlar ODF 5.86 MB İndir
Bilimsel Gizemler ve Yalanlar DJVU 7.32 MB İndir
Bilimsel Gizemler ve Yalanlar RAR 4.76 MB İndir
Bilimsel Gizemler ve Yalanlar ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Araştırmadan, sorgulamadan ve varlığını bilimsel kaynaklardan teyit etmeden, kulaktan dolma bilgilerle edindiğimiz ve aslında gerçek olmayan pek çok olguyu/olayı bana göstermiş olan kitap. Bilimsel verilere dayalı pek çok ilginç bilgi edinebileceğiniz, aynı zamanda New Age ve çeşitli mistik tarikat ideolojileriyle sizi kandırarak dolandırmak isteyen kötü niyetli insanlara karşı size bir bilgi kalkanı ile donatan bir eser. Özellikle kulaktan dolma ve temelsiz bilgilere eğilimi olan kişilere şiddetle önerilir.


Burcların aslında 13 tane olduğunu ve aslında burç diye birşey olmadığını yalan 12 diye atılınca 12 kaldığını öğrenince çok şaşırdım.


güzel tadımlık başlıklar ile tatmin edici bir kitap


Enis hocam yine güzel bir kitap yazmış muhteşem


Popüler bilimsel yanlışlara ve gizemlere fazla ayrıntıya girmeden doyurucu yanıtlar vermeyi başarabilen bir eser. Yazar özellikle new age iddiaların bilimsel anlamda ne denli temelsiz olduklarını gayet güzel akıl yürütmeler ve örneklerle ortaya koymuş. Kısa zamanda okunabiliyor ve hiç sıkmıyor. Enis Doko’ya teşekkürler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*