Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Çöp DNA

Kategori: Akademik Yazar: Nessa Carey Yayınevi: Say Yayınları

Çöp DNA

Tanıtım Bülteni
Yakın zamana dek DNA’nın yüzde 98’lik kısmının protein kodlamadığı için hiçbir işe yaramadığı düşünülüyordu ve bu nedenle molekülün bu kısımlarına “çöp DNA” adı verilmişti. Fakat son araştırmalar bu kısımların hiç de “çöp” olmadığını, ender rastlanan genetik hastalıklar, Down Sendromu, viral enfeksiyonlar ve yaşlanma gibi birçok süreçten sorumlu olduklarını ortaya koydu. Bilim insanlarının bu tartışmalı alana ilişkin giderek artan bilgileri körlüğe çare bulunmasının yanı sıra DNA parmak izi denen yöntemle bazı masum insanların idamdan kurtarılmasını ve obezite dahil tıbbi müdahale gerektiren sayısız durumun tedavisinde büyük atılımlar yapılmasını sağladı. İnsanın karmaşıklığına, hatta yaşamın kökenlerine ışık tutan bu kitabı bilim okurlarının ilgiyle okuyacaklarından eminiz... “Şimdi eskiye nazaran daha gizemli görünen insan genomuna dair en modern bilgileri içeren, sizi soluksuz bırakacak bir kılavuz kitap.”— New Scientist
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Çöp DNA PDF 6.23 MB İndir
Çöp DNA EPUB 6.96 MB İndir
Çöp DNA MOBI 5.49 MB İndir
Çöp DNA ODF 5.86 MB İndir
Çöp DNA DJVU 7.32 MB İndir
Çöp DNA RAR 4.76 MB İndir
Çöp DNA ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Klasik olarak birçok kişi tarafından bılınen standart DNA modelinin bılınenden cok daha karmaşık olduğu ve bu molekuler yapımının insan biyolojısıne hem sağlık hem de çeşitli hastalıklar alanında nasıl etkilediği yarı bilimsel, yarı gündelik dil ile anlatılmıs. moleküler biyolojiye ilgi duyan bireylerin okumasının özellikle tavsiye edilebileceği bilimsel bir yayın.


İlgi alanları uyan Kişiler okumalı. Ancak biyoloji ile alakalı gerekli zemini olmayanlar biraz zorlanabilir.


Okumaktan çok keyif aldığım bir kitap oldu. Sadece herkese hitap etmediğini söylemem gerekir, biyoloji alt yapısı olmayan birisi kitabı anlama noktasında sıkıntı yaşar. Ama tıp, biyoloji okuyan herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap. Genetikle alakalı en güncel ve doyurucu bilgileri buluyorsunuz.


Branşı biyolog biyoloji öğretmeni olan herkes kitaplığında yer açsın bu kitaba.DNA dediğimizde uçsuz bucaksız bir derya..


Orta düzey bir genetik bilgisi gerekiyor herkese hitap ettiğini söylemek zor fakat böyle olması benim daha çok hoşuma gitti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*