Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İstiklal Harbimiz (1.cilt)

Kategori: Tarih Yazar: Kazım Karabekir Yayınevi: Emre Yayınları

İstiklal Harbimiz (1.cilt)

  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Cilt Tipi: Ciltli
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Kazım Karabekir Paşa'nın 1930 yıllarında yazdığı ve yayınlanmasını ailesine vasiyet ettiği, yakın tarihimizin bir bölümünü belgeleriyle en doğru olarak anlatan İstiklal Harbimiz eseri, ancak 1960 yılında neşredilebilmiş, fakat mahkeme kararıyla toplatılarak muhakeme edildiği için 5 sene süren bir gecikmeden sonra, beraat ettiğinden yayınına devam edilmiştir. İstiklal Harbimizin başlangıcını ve bilhassa Doğu hareketlerini bilmek isteyen tarih severlerimizin gösterdiği büyük ilgiden dolayı daha önce yayınevimiz tarafından ansiklopedik boy ve 2 Cilt olarak basılan eseri okuyucularımız daha kolay okuyabilmeleri için küçük boy ve 5 cilt olarak, yeniden düzenleyip yayınlıyoruz. Eserin ilk baskısı, Paşa'nın el yazısıyla yazılmış orjinalinin aynıdır, İkinci baskıda artık kullanılmayan gibi birçok terimler yerine bugün kullanılanlar konulmuş ve böylece okuyucunun rahat okuması sağlanmıştır. Bu baskıda da önceki baskıda olduğu gibi anlatımdaki kelimeler sadeleştirilmiş ve belgeler ise asıllarının aynı olarak muhafaza edilmiştir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İstiklal Harbimiz (1.cilt) PDF 6.23 MB İndir
İstiklal Harbimiz (1.cilt) EPUB 6.96 MB İndir
İstiklal Harbimiz (1.cilt) MOBI 5.49 MB İndir
İstiklal Harbimiz (1.cilt) ODF 5.86 MB İndir
İstiklal Harbimiz (1.cilt) DJVU 7.32 MB İndir
İstiklal Harbimiz (1.cilt) RAR 4.76 MB İndir
İstiklal Harbimiz (1.cilt) ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Kazım Karabekir bu hatıratında Kurtuluş Savaşımızın İzmir’in işgali ile Sivas Kongresi aralığındaki bölümünü anlatmış. Kitabın en güzel yönü kongrelerde alınan kararların tam metnini içeriyor olması… O metinleri okumak gerçekten çok ilginç geliyor. Kurtuluş Savaşımızı bire bir yaşamış kişilerden okumanın çok güzel bir duygu olacağından emin olabilirsiniz…


Kazım Karabekir’in İstitklal harbi anılarından oluşan 5 ciltlik eserin ilki. Anılarından oluşan 5 ciltlik sözkonusu eser kızları tarafından 1960 yılında yayınlanmak istenir, fakat savcılık 5816 sayılı “Atatürk’ü Koruma Yasası”na aykırı olduğu gerekçesiyle kitabın yayınını durdurur. Tarih, hukuk ve Edebiyat profesörlerinden oluşan üç kişilik bilirkişi heyetinin incelemesi sonucu kitabın tarihi gerçeklerden ve yaşanmış anılardan oluştuğunu, Atatürk’e hakaret de bulunmadığı konusunda rapor verirler ve kitap beraat eder.1.bölüm, 31 Ekim 1918 müterake akdini takip eden günden, İzmir’in işgaline kadar geçen süreyi2.bölüm, 15 Mayıs 1919 İzmir’in işgalinden, İstanbul’un işgaline kadar geçen süreyi3.bölüm, 16 Mart 1920 İstanbul’un işgalinden Doğu Harekatı sonuna kadar geçen süreyi4.bölüm, 1 Aralık 1920 Doğu Hareketı sonundan 23 Temmuz 1923’e kadar olan süreyi kapsamaktadır.Her yönüyle mükemmel bir eser. Bu eseri okumadan milli mücedele tarihini bildiğimizi iddia etmenin güç olduğuna inanıyorum.40-DP’nin Altın YıllarıYazarın “Demokrasimizin İsmet Paşa’lı” yılları adlı 7 ciltlik eserinin ikincisi. Çok partili hayata geçilmiş, DP iktidarı kazanmış ve artık DP siyaseti Türkiye’yi yönetmektedir. Herşey gayet güzel başlamıştır. Ekonomide ve altyapıda görülen eksikliklerin üstüne gidilmeye başlanmış 1950 öncesine göre 3-4 kata varan üretim artışları sağlanmıştır. Bu arada iktidar ile muhalefet arasındaki çekişme de kızışır ve birbirlerine sert eleştirilerde bulunurlar. 1954 seçimlerine yaklaşırken vaziyet bu durumdadır. 1954 sonrasını yazar ayrı bir ciltte anlatmış. 1954 sonrasını iyi algılayabilmek için okunması gereken bir kitap. Yazar ayrıca kitabında bir cümle kullnmış, bence çok önemli; “keşke ne tahkikat komisyonu olsaydı, ne de yassıada” diyor yazar. Yani ihtilale gidilen yola tahkikat komisyonlarının neden olduğunu söylüyor. Tahkikat komisyonları da bilindiği gibi, görevini layıkı ile yerine getirmeyen bürokratları çabucak görevden almayı sağlayacak bir uygulamaydı. Ama ülkenin sahiplerini yerlerinden oynatmak kolay olmadı. Kitapta geçen anlatımlar, elbette ki yazarın İnönü’nün damadı olması açısından ayrı bir önem taşımaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*