Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Piyasa

Kategori: Ekonomi Yazar: John Oneil Yayınevi: Ayrıntı Yayınları

Piyasa

  • çevirmen: Şen Süer Kaya
  • Yayın Tarihi: 15.08.2001
  • Orijinal Adi: The Market Ethics, Knowledge and Politics
  • ISBN: 9789755393377
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 318
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Piyasa, hayatımızın merkezine oturdu; varlığını sorgulamak, niteliğini tartışmak, kısıtlanmasına dair imada bulunmakbile bağnazlık olarak algılanmaya başlandı. Piyasa ve piyasa-dışı alanların sınırları birbirine karıştı; toplumsal, bilimsel, kültürel boyutlarıyla hayatın kendisi de pazar yerine dönüştü. Bilim adamları piyasa şirketleri için çalışıyor; sanat piyasası diye bir rekabet ortamı var; akademik kuruluşlar bünyelerindeki öğrencilere (müşterilere) bilimsel çalışmanın erdemi olarak çok para kazanmanın yollarını gösteriyor. Piyasa, omurgasız gövdesiyle hayatımıza her düzeyde nüfuz ediyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Piyasa PDF 13.20 MB İndir
Piyasa EPUB 14.75 MB İndir
Piyasa MOBI 11.65 MB İndir
Piyasa ODF 12.42 MB İndir
Piyasa DJVU 15.53 MB İndir
Piyasa RAR 10.09 MB İndir
Piyasa ZIP 9.32 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Hayatımızın merkezine oturan piyasanın varlığının sorgulanması, niteliğinin tartışılması, kısıtlanmasına dair imada bulunmanın bile bağnazlık olarak algılanmaya başlanması üzerine çıktı ‘Piyasa’. Piyasa ve piyasa dışı alanların sınırlarının birbirine karışması, toplumsal, bilimsel, kültürel boyutlarıyla hayatın kendisini de pazar yerine dönüştürdü. Artık bilim adamları piyasa için çalışıyor; sanat piyasasında diye bir rekabet ortamı yaratılıyor ve akademik kuruluşlar bünyelerindeki öğrencilere bilimsel çalışmanın erdemi olarak para kazanmanın yollarını gösteriyordu. Piyasa omurgasız gövdesiyle hayatımıza her düzeyde nüfuz ediyordu böylece. ‘Reel Sosyalizm’in çöküşünden sonra Sol’da ve Sağ’da ‘Piyasa Ekonomisi’nin erdemlerine dair tarihi bir uzlaşma gerçekleşti. John O’Neill, bu kitapta etik, bilgi ve politikada rehavete kapılmadan büyük bir cesaretle bu uzlaşmanın temellerini sorgulamaya çalışıyor ve piyasacı tezleri, piyasa tartışmalarına damgasını vurmuş ana meselelerden yola çıkarak mercek altına alıyor.


Piyasa bir karabasan gibi çöktü üstümüze. Ne soldan ne de sağdan bir ses bu duruma karşı durabiliyor. Bilim, fikir gibi pazar’a karşı bir alan oluşturan kurumlar bile artık birer meta, pazar objesi haline geldi. İktisat dışı alanın bu kadar daraldığı günümüzde sol hareketler bile ancak çevre, etnikcilik gibi konularda faaliyet gösteriyor. Piyasa konusunda biraz eziklik biraz yenilmişlikten kaynaklanan bir sskunluk var. Yazar bu duruma karşı çıkış yapmakta. vahşi kapitalizmin piyasa savunusunu çürütmekte ve çözüm olarak da “birlik sosyalizmi”ni önermektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*