Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Meraklısına Bilim

Kategori: Akademik Yayınevi: Doğan Kitap

Meraklısına Bilim

Tanıtım Bülteni
Bilim Akademisi akademik liyakat, dürüstlük ve özgürlük ilkeleri üzerine kurulmuş, Türkiye’nin başarılı bilim insanlarını, bilime katkılarına göre üyeliğe davet eden bağımsız bir akademi. Bu kitap, Bilim Akademisi’nin popüler bilim yayını sarkac.org’da 2019 yılında yayınlanmış yazılardan bir seçki. Yediden yetmişe herkes için vazgeçilmez bir bilgi kaynağı olacak seçkide periyodik tablonun tarihinden, asal sayılara; Amerikan başkanlık sisteminden, yapay zekâya; Osmanlı’da enflasyondan kanser tedavilerine geniş bir yelpazede bilim insanları tarafından kaleme alınmış, keyifle okuyacağınız yazılar var. Popüler bilim neden önemli? Osmanlı'da enflasyon. İbrahim Tatlıses’in hafızası. En büyük Asal Sayı. Matematiğin en şık ikinci denklemi Otonom arabalar ve ahlak Işık kirliliği nedir? Silikon Vadisi ne kadar yeşil? Sürdürülebilir gıda: Yosun Antibiyotik direncinden neden korkmalıyız? Kök hücre nakli: Ya onun ihtiyacı olan kök hücre sizdeyse? Neymiş bu kanser immünoterapisi? Yaz saati nedir? Kuantum fiziğinin doğuşu. 
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Meraklısına Bilim PDF 6.23 MB İndir
Meraklısına Bilim EPUB 6.96 MB İndir
Meraklısına Bilim MOBI 5.49 MB İndir
Meraklısına Bilim ODF 5.86 MB İndir
Meraklısına Bilim DJVU 7.32 MB İndir
Meraklısına Bilim RAR 4.76 MB İndir
Meraklısına Bilim ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Eğlenceli, hoş üslubuyla meraklısına bilim 🙂


Çeşitli konularda bilgilendirici bir kitap.


benim gibi farklı bilim dallarından bir şeyler öğrenmeyi sevenlerin bayılacağı bir kitap olmuş. bu tür yazları tek tek internetten değil, bir kitap halinde tümünü okumayı sevenler için muazzam bir kitap. Emin Çapa’ya tavsiyesi için teşekkür ederim.


Emin Çapa’nın önerisi üzerine aldığım, çeşitli konularda makalelerin olduğu güzel bir kitap.


Kitabın ismi yanıltıcı olabilir. İçinde ABD başkanlık secimlerinden, Osmanlı da enflasyona değişik konularda gazete ve dergilerde yayınlanmış olduğunu tahmin ettiğim derleme makaleler var. Bilim olarak anladığımız bilim tarihi çoğunlukla. İlk antibiyotik, penisilinin keşfi vs. Güncel bilim aramayın bu kitapta. Okuduğuma pişman olmadım ama beklentim bu değildi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*