Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Nureddin Mahmud Zengi

Kategori: Tarih Yazar: Abdülkadir Turan Yayınevi: Ketebe Yayınevi

Nureddin Mahmud Zengi

Tanıtım Bülteni
“İstanbul (Kostantiniyye) ve Kudüs fethedilmeyi bekliyorlar. İkisi gecenin karanlığında sabahın munis aydınlığını bekliyor. Allahu Teâla keremiyle bana bu iki fethi İslâm ehline sunmayı nasip etsin” — Halife’ye mektubundan NÛREDDİN ZENGÎ HAKKINDAKİ İLK KAPSAMLI ESER Küçük ülkesinin başına geçtiğinde bir tarafta Bizans diğer tarafta Urfa’dan Kudüs’e kadar yayılmış geniş bir coğrafyada Haçlılar hakimdi. Devri boyunca Haçlıların korkulu rüyası oldu. Coğrafyasında İslâm ahlâkını egemen kıldı. Kudüs’ün fethi ve Haçlıların İslâm dünyasından uzaklaştırılmasında payı olduğu gibi, bilgeliği ve kurucu önderliğiyle Moğolların İslâm dünyasından uzaklaştırılmasını sağlayan yapının da mimarıydı.Faaliyetleriyle Kudüs’ün manevi fatihi oldu. İstanbul’un fethi idealini yeniden canlandırdı. Kudüs için yaptırdığı minberi Mescid-i Aksâ’ya koymak, bizzat yetiştirdiği komutanı ve selefi Selâhaddîn-i Eyyûbî’ye nasip oldu. Bu minber 1969 yılında fanatik bir Yahudi tarafından yakılıncaya kadar orada kaldı.El-Melikü’l-Adil yani Adil Sultan Nûreddin Zengî’nin kimliğini, şahsiyetini, faaliyetlerini, mirasını ve hepsinden önemlisi İslâm tarihindeki yerini keşfedin.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Nureddin Mahmud Zengi PDF 6.23 MB İndir
Nureddin Mahmud Zengi EPUB 6.96 MB İndir
Nureddin Mahmud Zengi MOBI 5.49 MB İndir
Nureddin Mahmud Zengi ODF 5.86 MB İndir
Nureddin Mahmud Zengi DJVU 7.32 MB İndir
Nureddin Mahmud Zengi RAR 4.76 MB İndir
Nureddin Mahmud Zengi ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


tarihi şahsiyetleri okumak gerekir, geniş kapsamlı bir biyografi kitabı


Nureddin Zengi’nin yaşamını taa dedesinden başlayarak detaylı ve ağır bir şekildedir anlatmış bir kitap. Tarihte yeri ve değeri pek bilinmeyen bir komutan ve devlet adamı olan Nureddin Zengi’yi yakından tanımamızı sağlıyor. Ama dili çok ağır. Roman şeklinde olacağını düşünmüştüm ama düz yazı halindeymiş bu yüzden açıkçası biraz sıkıldım.


İslam tarihinde Nureddin Zengi ve Zenginler tarihinin çok önemli bir yeri olmasına rağmen maalesef haklarında çok fazla bir çalışma yok. Bu açıdan bu çalışma bu boşluğu doldurmada güzel bir katkıda bulunmuş.


Küçük ülkesinin başına geçtiğinde bir tarafta Bizans diğer tarafta Urfa’dan Kudüs’e kadar yayılmış geniş bir coğrafyada Haçlılar hakimdi. Devri boyunca Haçlıların korkulu rüyası oldu.


Abdulkadir Turan hoca nureddin ve selahaddin konusunda yıllarını vermiş bir yazar. Yazarın hemen hemen tüm kitaplarını okudum. Nureddin kitabını da zevkle okuyacağımdan şüphem yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*