Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Arap Kaymakam

Kategori: Tarih Yazar: Orhan Koloğlu Yayınevi: Aykırı

Arap Kaymakam

  • Yayın Tarihi: 01.02.2011
  • ISBN: 9789758337248
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 208
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Libya'ya Başbakan olan Türk kaymakamın yaşam öyküsü...“Arap Kaymakam” olarak bilinen Sadullah Koloğlu’nun oğlu, tarihçi Orhan Koloğlu’nun kaleme aldığı bu kitap Arap halklarıyla aramazdaki tarihsel ve kültürel “akrabalığı” sergileyen ilginç bir yaşam öyküsüdür.1884 yılında Derne’de doğan Sadullah Bey İkinci Abdülhamid’in Aşiret Mektebi’nde okuduktan sonra Mülkiye’ye girmiş ve burasını birincilikle bitirdikten sonra da 1909 ile 1938 yılları arasında çeşitli ilçelerde kaymakamlık yapmıştır. İdarecilik yıllarının sonunda valiliğe yükselen Sadullah Bey Bingöl ve Hakkari’de valilik yaptıktan sonra emekliye ayrılmıştır. Emeklilikten sonra geçim sıkıntısı nedeniyle çeşitli işlerde çalışarak çocuklarını yetiştirmeye çalışırken hiç beklemediği bir anda doğduğu ve ailesinin köklerinin bulunduğu Libya’ya davet edilen “Arap Kaymakam” bu ülkenin başbakanı olacaktır.Yıllarca bu ülkeyi yöneten Sadullah Koloğlu öldüğünde bankadaki hesabında 45 sterlin vardı. Halk ayaklanmalarıyla kovulan Arap despotların bankalarda milyarlarca doları olduğu hatırlandığında çarpıcı değil mi?Torun Orhan Koloğlu’nun tarihçi titizliğiyle kaleme aldığı bu yaşamöyküsünün bir tarihsel romandan tek farkı olayların tümüyle gerçek olmasıdır…
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Arap Kaymakam PDF 8.63 MB İndir
Arap Kaymakam EPUB 9.65 MB İndir
Arap Kaymakam MOBI 7.62 MB İndir
Arap Kaymakam ODF 8.13 MB İndir
Arap Kaymakam DJVU 10.16 MB İndir
Arap Kaymakam RAR 6.60 MB İndir
Arap Kaymakam ZIP 6.09 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Osmanlı ve Cumhuriyet döneminden çok önemli bilgiler sunuyor. Kalemi de çok güçlü. Kardeş ülke Libya ile kültürel bağlarımız neden güçlü bunun da cevabını veriyor. Dürüst bir Devlet Adamımızın namuslu öyküsü.


Orhan Koloğlu diyorum ve susuyorum. Kesinlikle diğer eserleri ile birlikte okunmalı.


Pek fazla bilinmeyen ancak tarihin önemli olaylarına değinen bir eser. Gerek cumhuriyetin ilk yıllarına değinmesi gerekse Libya hakkında fikir vermesi açısından kıymetli bilgilere sahip.


Orhan KOLOĞLU’nun babasının hayat öyküsü anlatılmakta. Konusu oldukça ilginç Genç cumhuriyetin idealist bir kaymakamın başından geçen ilginç olaylar, toplumun zihinsel olarak geri kalmışlığı yüzünden yeniliklere verdiği tepkiler ve Libya’nın ilk cumhurbaşkanı olan bir TÜRK. Film yapmaya kalksan bu kadar hikayeyi hayal gücünle yaratıp, senaryolaştıramazsın; ama hepsi yaşanmış olaylar. Biyografi okumayı sevenler için, ağır kitaplar arasına soluklanmak için okunabilecek çerezlik bir kitap. Çerezlik dediğime bakmayın. Hayatınız boyunca bu kitap zihninizin bir köşesini meşgul edecek.


cumhuriyetimizin ilk dönemiyle ilgili çok güzel bir eser

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*