Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Küreselleşme ve Postmodernizmin Paradoksal Döngüsü

Kategori: Akademik Yazar: Mevlüt Altıntop Yayınevi: Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık (kdy)

Küreselleşme ve Postmodernizmin Paradoksal Döngüsü

Tanıtım Bülteni
“Kelimeler, albayım, bazı anlamlara gelmiyor.”Oğuz Atay, Tehlikeli OyunlarModern, modernizm, modernite…İnsanı, toplumu, hayatı yorumlamak için elzem olan modernizm kelimesi sosyal bilimcilerin en çok kullandığı kavramların başında geliyor. Elbette modernizm kavramının anlamsal uzamı bununla da sınırlı değil. Sanattan mimariye, felsefeden tarihe, eğitimden siyasete, ekonomiden teknolojiye, bilimden dine ve kültüre kadar insanın içinde olduğu her alan bu etkileşimden nasibini alıyor. Kısacası modernizm olgusunu her an her yerde duymak mümkün. Hâl böyle iken, modernizmin tam olarak ne anlama geldiğiyle ilgili bazı problemli durumlar ortaya çıkıyor. Buna evvela modern kelimesinden modernizm akımına ve modernite anlayışına uzanan karmaşa diyebiliriz. Sonrasında, kullanıcı kişisel meşrebine göre bu kavramları müspet ya da menfi yönlerini sıralayarak anlamlandırıyor. İlerlemenin tek yolunun modernite olduğunu düşünenlerin karşısında insanı kendine yabancılaştırdığını söyleyenler duruyor. Bu iki uç görüşe göre ya refahı arttırıyor ya da yaşam standartlarını alaşağı ediyor. Dikkat edilirse, kavramlar için ‘ya iyi ya kötü’ veya ‘ya faydalı ya zararlı’ şeklindeki kesinlik içeren ifadeler öne çıkıyor. Zira müspet ya da menfi anlamlarından bağımsız olarak modernizm olgusunun en net özelliğinin kesinlik içeren bir kavram olduğu düşüncesinde bir konsensüs sağlanmış durumda.Peki ya postmodernizm?Peki ya küreselleşme?Modernizme tepki olarak ortaya çıktığı söylenen postmodernizmin en net özelliğinin belirsizlik, muğlaklık, müphemlik ve en önemlisi rölativizm olduğu düşüncesi kabul görmüş durumda.Bir de küreselleşme var. Küreselleşme, modernizmde olduğu gibi ‘iyi-kötü’, ‘faydalı-zararlı’ şeklindeki değerlendirmelerin ötesinde postmodernizmde olduğu gibi rölativist yanıyla da öne çıkıyor.Bu kitap, modernizmden farklı hatta modernizmin tersi olduğu düşünülen/söylenilen postmodernizmin gerçekten öyle olup olmadığını küreselleşme olgusuyla birlikte ele alarak aralarındaki ilişki ya da etkileşimi sorgulayan bir söylem analizi içeriyor ve hem küreselleşmenin hem de postmodernizmin, modernizm/modernite bağlamında ne anlama gelebileceğini açığa çıkarmayı deniyor.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Küreselleşme ve Postmodernizmin Paradoksal Döngüsü Satın Al
Kitapyurdu Küreselleşme ve Postmodernizmin Paradoksal Döngüsü Satın Al
D&R Küreselleşme ve Postmodernizmin Paradoksal Döngüsü Satın Al
Idefix Küreselleşme ve Postmodernizmin Paradoksal Döngüsü Satın Al
BKM Kitap Küreselleşme ve Postmodernizmin Paradoksal Döngüsü Satın Al
Hepsiburada Küreselleşme ve Postmodernizmin Paradoksal Döngüsü Satın Al
Nadir Kitap Küreselleşme ve Postmodernizmin Paradoksal Döngüsü Satın Al
N11 Küreselleşme ve Postmodernizmin Paradoksal Döngüsü Satın Al
Amazon Türkiye Küreselleşme ve Postmodernizmin Paradoksal Döngüsü Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Küreselleşme ve Postmodernizmin Paradoksal Döngüsü PDF 6.23 MB İndir
Küreselleşme ve Postmodernizmin Paradoksal Döngüsü EPUB 6.96 MB İndir
Küreselleşme ve Postmodernizmin Paradoksal Döngüsü MOBI 5.49 MB İndir
Küreselleşme ve Postmodernizmin Paradoksal Döngüsü ODF 5.86 MB İndir
Küreselleşme ve Postmodernizmin Paradoksal Döngüsü DJVU 7.32 MB İndir
Küreselleşme ve Postmodernizmin Paradoksal Döngüsü RAR 4.76 MB İndir
Küreselleşme ve Postmodernizmin Paradoksal Döngüsü ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Kitap güzel. Ama inanılmaz yazım hataları var. Okurken sinir ediyor bazen. icerik olarak işlediği konuyu güzel açikliyor.


modernizm, postmodernizm, küresellik ve paradoks gibi kavramların ortaya çıkışı ile birlikte tarihsel süreçte kullanımları ve birbirleriyle olan ilişkilerini anlatan kitap, bu kavramlara ilgisi olanlar için hazırlanmış harika bir eser. şundan eminim ki “okuyucuya hiçbir şey katmasa da mutlaka bir şeyler katacaktır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*