Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Varlık Vergisi Gerçeği

Kategori: Tarih Yazar: Arslan Başer Kafaoğlu Yayınevi: Kaynak Yayınları

Varlık Vergisi Gerçeği

  • Yayın Tarihi: 15.02.2002
  • ISBN: 9789753433433
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 115
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
"Varlık Vergisi" hakkındaki kanunun uygulanışı ve sonuçlarıyla ilgili tartışmalara ışık tutuyor. Yazar, Salkım Hanımın Taneleri adıyla yaymılanan kitabın ve aynı isimle kamu olanakları harcanarak çevrilen, ödüllerle donatılan filmin çarpıttığı gerçekleri yerli yerine oturtuyor.Kafaoğlu, Batı'nın Türkiye'ye dayattığı azınlık politikalarının bir devamı olan "Varlık Vergisi ile azınlıklara baskı ve zulüm uygulandı" iddialarına karşı, aynı dönem, köylülerin ve emekçilerin çektiği sıkıntıları ve acıları bütün çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Varlık Vergisi Gerçeği PDF 4.77 MB İndir
Varlık Vergisi Gerçeği EPUB 5.33 MB İndir
Varlık Vergisi Gerçeği MOBI 4.21 MB İndir
Varlık Vergisi Gerçeği ODF 4.49 MB İndir
Varlık Vergisi Gerçeği DJVU 5.62 MB İndir
Varlık Vergisi Gerçeği RAR 3.65 MB İndir
Varlık Vergisi Gerçeği ZIP 3.37 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


acıların yaşanmasına sebep olan varlık vergisinin gerekli olup olmadığını sorgulayan küçük çaplı bir yazar acaba gerekli olan bir vergi miydi?


Aslında vaslık vergisi meselesini gerçekten bilimsel olarak ve tam da bir iktisatçı gözünden ele almış. gündelik söylemlerde olduğu gibi meseleyi sadece yabancı düşmanlığından çıkararak iktisatçı titizliği ve somut bilgilerle ortaya koymuş. yabancılara karşı olumsuz etkilerinden öteye ekonomik olarak bu ülkenin köylüsüne yabancı tücvarlardan kat kat daha fazla baskı oluşturduğunu kanıtlayan bir kitap. kısa olduğu için çabuk okunabilecek bi eser ayrıca.


Bir dönemin sembol icraati olan varlık vergisi konusunda detaylı bilgi sunuyor.İyi bir çalışma.


1951’de hesap uzman yardımcısı olarak İstanbul’da işe başlayan Arslan Başer Kafaoğlu, Varlık Vergisi’ni uygulayan kadroda yer almasa da bu kadro ile teşrik-i mesaisi olmuş bir maliyeci. Varlık Vergisi Gerçeği isimli kitabının ilk baskısı, 2002 başında yapılmış. Satır aralarından anladığımız üzere 1999’da gösterime giren ve aynı adlı romandan sinemaya uyarlanan Salkım Hanımın Taneleri’nin, vergi ve azınlıklar üzerine tartışmaları yeniden alevlendirdiği bir ortamda, yazar da konuyu, maliyeci gözüyle, resmin tamamını görmeye yarayacak bir anlayışla, özellikle Toprak Mahsulleri Vergisi üzerine yoğunlaşarak yazma ihtiyacı hissetmiş. Eserde vermeye çalıştığı mesaj ise çok net: Savaş döneminin yükünü, sadece Varlık Vergisi mükellefleri taşımadı!


varlık vergisi konusunda ödev hazırlarken yararlandığım kaynaklardan biriydi. bu konuda türkleştirme, yabancı düşmanlığı, ırkçılık gibi birçok sav savunuluyor. akademik tartışmalarda bir de başka yüzü var demek çok önemlidir. bu kitap da onu yapıyor. ne fikre sahip olunursa olunsun bu konuyla ilgilenenlerin okuması gerek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*