Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Müslüman İspanya 8-15. Yüzyıllar

Kategori: Tarih Yazar: Andre Clot Yayınevi: Timaş Yayınları

Müslüman İspanya 8-15. Yüzyıllar

Tanıtım Bülteni
Avrupa’nın tarımdan matematiğe, astronomiye, her şeyden önce felsefeye ve hatta dine kadar birçok alanda borçlu olduğu İspanyol-Müslüman medeniyetinin parlaklığı ve derinliği karşısında büyülenmemek elde değil.Türkiye’de Fatih Sultan Mehmed ve Kanuni Sultan Süleyman üzerine yazdığı kitaplarla bilinen Fransız gazeteci, tarihçi ve yazar André Clot Müslüman İspanya ismini verdiği bu çalışmasında, İspanya’daki Müslüman hâkimiyetini ve bu hâkimiyetin bölgeyi dönüştürme gücünü mimarî, sanatsal, siyasi ve kültürel açılardan ele alıyor. Endülüs bölgesindeki hâkimiyet savaşının dinî, siyasi ve kültürel hayatı nasıl etkilediğinin üzerinde duran Müslüman İspanya, her konuya ayrılan başlıklar sayesinde okura düzenli bir Endülüs İspanyası resmi sunuyor.8. ila 15. yüzyılları kapsayan, ticaret yollarından ihracata, fildişi heykellerden saray süslemelerine, mezhep âlimlerinden azınlıklara, tercüme kitaplardan siyasi mücadelelere kadar pek çok grubu ve temayı içinde bulabileceğiniz dikkat çekici bir çalışma… Müslüman İspanya; objektif, akıcı, İspanya’daki dinamiklere aşinalık kazandıran çok yönlü bir kitap…
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Müslüman İspanya 8-15. Yüzyıllar Satın Al
Kitapyurdu Müslüman İspanya 8-15. Yüzyıllar Satın Al
D&R Müslüman İspanya 8-15. Yüzyıllar Satın Al
Idefix Müslüman İspanya 8-15. Yüzyıllar Satın Al
BKM Kitap Müslüman İspanya 8-15. Yüzyıllar Satın Al
Hepsiburada Müslüman İspanya 8-15. Yüzyıllar Satın Al
Nadir Kitap Müslüman İspanya 8-15. Yüzyıllar Satın Al
N11 Müslüman İspanya 8-15. Yüzyıllar Satın Al
Amazon Türkiye Müslüman İspanya 8-15. Yüzyıllar Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Müslüman İspanya 8-15. Yüzyıllar PDF 6.23 MB İndir
Müslüman İspanya 8-15. Yüzyıllar EPUB 6.96 MB İndir
Müslüman İspanya 8-15. Yüzyıllar MOBI 5.49 MB İndir
Müslüman İspanya 8-15. Yüzyıllar ODF 5.86 MB İndir
Müslüman İspanya 8-15. Yüzyıllar DJVU 7.32 MB İndir
Müslüman İspanya 8-15. Yüzyıllar RAR 4.76 MB İndir
Müslüman İspanya 8-15. Yüzyıllar ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Bölgenin Müslüman hâlini farklı açıdan okumaktayız. Eser okunduğunda bölgenin idari yapısı hakkındaki sorunların ve anlaşmaların günümüzde hâlâ devam ettiğini kolayca anlayabiliyoruz. Müslümanlar üzerinden birçok bilginin Batı’ya nasıl aktarıldığı yer alırken Arapça’dan Latince’ye yapılan tercümeler de yer almaktadır. Abbasiler’in 750 yılında hâkimiyetlerine son verdiği Emeviler, kısa sürede Endülüs topraklarında yeniden vücut bulmuştur. Halife soyundan gelen Abdurrahman İspanya’da asırlarca sürecek olan İslam hâkimiyetinin temelini atmıştır. Türlü badireler atlatarak Bağdat’tan Fas’a ulaşan Abdurrahman, yarımadada bulunan Emeviler’e yolladığı mektupta oraya gelip liderleri olmak istediğini ve Emevi Devleti’ni sürdürmek istediğini bildirir. Yarımadadakilerin hepsi kabul etmese de bir kısmı bu öneriyi kabul eder ve Abdurrahman bölgeye ulaşır. Başlangıçta her şey kolay olmaz ama Abdurrahman amacına ulaşır. Müslümanların birbirleriyle olan savaşları ve sürtüşmeleri de anlatılmaktadır.


Andre Clot’a sadece tarihçi demek haksızlık olur, çok iyi bir araştırmacı ve gözlemci. Evet, kitabında Müslümanların İspanya’yı fethinden başlayarak geniş bir zaman aralığının tarihini yazıyor. Ama bir de sanatı, mimariyi, ticareti, hükümdarların kitap-eser merakını, hatta çok uzak diyarlarda istinsah edilmiş bir kitabı gidip alıp getirmekle görevli ekiplerinin olduğunu vs. o kadar güzel anlatmış ki. Ne aşırıya kaçan bir hayranlık ne de taraflılık yok bu kitapta. Bir medeniyetin, öylece olduğu gibi parlayan yönlerini, karmaşık taraflarını gayet bilimsel bir şekilde anlatmış. Okuması kolay, çevirisi de çok iyi. Tavsiye ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*