Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Matematiğin Tarihi

Kategori: Tarih Yazar: Richard Mankiewicz Yayınevi: Güncel Yayıncılık

Matematiğin Tarihi

  • çevirmen: Gökçen Ezber
  • Yayın Tarihi: 24.04.2002
  • Orijinal Adi: The story of mathematics
  • ISBN: 9789785811018
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 280
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Matematiğin 35 000 yıllık geçmişine dayanan bulgulardan, Çin, Hint, Mezopotamya ve Yunan uygarlıklarına, oradan Ortaçağ Avrupası'na ve dijital devrime dek uzanan matematik tarihiyle paralel gelişen büyük uygarlıkların tarihi! Prehistorik çağlarda yaşayan insanların bıraktığı gizemli işaretler, ticaret için kullanılan ilk haritalar, insanların gök cisimlerinin hareketlerine duydukları tutkulu merak ve bilim ile sanatı etkileyen farklı bakış açıları: tüm bunlar "Matematiğin Tarihi"nin merkezinde yer alan çarpıcı konulardan birkaçı... Matematiğin yer ve zaman sınırlarını aşan, kültürel ve zihinsel bir eylem düşünenler için...
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Matematiğin Tarihi PDF 11.62 MB İndir
Matematiğin Tarihi EPUB 12.99 MB İndir
Matematiğin Tarihi MOBI 10.25 MB İndir
Matematiğin Tarihi ODF 10.94 MB İndir
Matematiğin Tarihi DJVU 13.67 MB İndir
Matematiğin Tarihi RAR 8.89 MB İndir
Matematiğin Tarihi ZIP 8.20 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Matematikle ilgili kategori bazında segmentasyona gore kuramların tarihlerini anlatan bir kitaptır. Etkilerinden bahsetmiyor, ornegin Riskin Olaganustu Tarihi’ndeki gibi algoritmanın araplardan alındıktan sonra nerelerde kullanılsıgını anlatmıyor. Yine de 1 gunlugune vakit gecirmek icin okunabilecek bir kitap.


Matematiğin hikâyesini kategorize ederek belirli bi şekilde okurlara yansıtmaya çalışılmış eser… Günümüzde kolayca elde edebildiğimiz mantıksal ve matematiksel çözümlemelerin aşamalarını hiç te sıkılmadan özümseyebileceğiniz bir eser. Fakat okurların belirli bir düzeyde akademik bilgisi olması işleri daha da güzel kılıyor.


Matematiğin 35000 yıl öncesine dayanan bir öyküsü. Matematiğin geçirdiği safhalar insana olağanüstü geliyor. Bir kemiğin üstünde yapılan ilk hesaplamalardan günümüzün modern matematiğine kadar olan gelişim. Bu kitabı ilk olarak fakültede ödev olarak okumuştum. Tekrar okumak için aldım. Şimdi düşünüyorum da iyiki almışım.


Matematik tarihi konulu lisans tezimle alakalı olarak satın allmıştım. İstifade edebilecek güzel şeyler var. Matematiğe meraklı insanlar için de güzel şeyler var.


Belki matematigin hikayesi seklinde bir isim daha uygun duserdi. Matematigin tarihsel gelisimi ve seyir defterini inceleyen, detay seviyesi iyi ayarlanmis bir kitap. Tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*