Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
11 Eylül ve Sonrası Dünya Nereye Gidiyor

Kategori: Tarih Yazar: Noam Chomsky Yayınevi: Aram Yayınları

11 Eylül ve Sonrası Dünya Nereye Gidiyor

  • çevirmen: Ali Kerem
  • Yayın Tarihi: 31.05.2002
  • ISBN: 9789758242429
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 247
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 20 cm
Tanıtım Bülteni
Tüm Batı dünyasını şaşkınlığa sürükleyen 11 Eylül Saldırıları, dünya tarihinde bir dönüm noktası oldu. Olayların akışına kapılıp gitmemek için yanıtlanması gereken soru belli: yeni dönem nasıl biçimleniyor?ABD, adalet adına Afgan halkının acılarını büyütürken, resmi terörü meşru kabul eden devletler "terör karşıtı koalisyon" girmek için adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Herkes kendi terörestin itanımlamanın ve cezalandırmanın peşinde. Dünyanın tek süper gücü bir kez daha kuralsızlığı, sınırsız terörü ve bencilliği yüceltirken, bölgesel güçler bu yaklaşımdan biraz olsun pay almaya çalışıyorlar. Yeni dönemin ruhuna uygun olarak, İsrail Filistin'i kan gölüne çevirdi. Türkiye anadilde eğitim talebi için resmi makamlara başvuru dahi "terör" kategorisine sokmayı başardı.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol 11 Eylül ve Sonrası Dünya Nereye Gidiyor Satın Al
Kitapyurdu 11 Eylül ve Sonrası Dünya Nereye Gidiyor Satın Al
D&R 11 Eylül ve Sonrası Dünya Nereye Gidiyor Satın Al
Idefix 11 Eylül ve Sonrası Dünya Nereye Gidiyor Satın Al
BKM Kitap 11 Eylül ve Sonrası Dünya Nereye Gidiyor Satın Al
Hepsiburada 11 Eylül ve Sonrası Dünya Nereye Gidiyor Satın Al
Nadir Kitap 11 Eylül ve Sonrası Dünya Nereye Gidiyor Satın Al
N11 11 Eylül ve Sonrası Dünya Nereye Gidiyor Satın Al
Amazon Türkiye 11 Eylül ve Sonrası Dünya Nereye Gidiyor Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
11 Eylül ve Sonrası Dünya Nereye Gidiyor PDF 10.25 MB İndir
11 Eylül ve Sonrası Dünya Nereye Gidiyor EPUB 11.46 MB İndir
11 Eylül ve Sonrası Dünya Nereye Gidiyor MOBI 9.05 MB İndir
11 Eylül ve Sonrası Dünya Nereye Gidiyor ODF 9.65 MB İndir
11 Eylül ve Sonrası Dünya Nereye Gidiyor DJVU 12.06 MB İndir
11 Eylül ve Sonrası Dünya Nereye Gidiyor RAR 7.84 MB İndir
11 Eylül ve Sonrası Dünya Nereye Gidiyor ZIP 7.24 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


DTP toplantılara katılan sözde özgürlükçü geçinen zeki bir yahudi.Ortamı iyi kullanıyor.Ajan olma ihtimali yüksek.


BOP ve demokrasi FİKRETBİLA Türkiye’nin “demokratik ortak” olarak katıldığı G-8 zirvesinde “Büyük Ortadoğu Projesi(BOP)” ele alınıyor. BOP nedir? Mimarlığını ABD’nin yaptığı bu projenin ana fikri, geçenlerde CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in bir seminerde yaptığı konuşmada anlattığı gibi şöyle özetlenebilir: 1- Projenin öncülüğünü yapan ABD’nin Ortadoğu’daki inandırıcılığı dibe vurmuş durumdadır. Irak’ı işgal eden ABD ve İngiltere’nin savaş gerekçeleri (kitle imha silahları gibi) doğru çıkmamıştır. İşgalden sonra ABD’nin Irak halkına karşı tutumu Ebu Gıreyb Cezaevi’ndeki insanlık dışı muameleler, bölge halklarında bu ülkeye karşı beslenen olumsuz duyguları daha keskinleştirmiştir. Bu bakımdan ABD’nin bölge ülkelerine barış, demokrasi, özgürlük getireceği yolundaki söyleminin inandırıcı, güvenilir bulunması zordur. 2- İsrail dışında Müslüman olan bölge ülkelerinde laikliğe geçiş sağlanmadan demokrasiye geçilmesi mümkün değildir. 3- Yıllardır totaliter rejimlerle yaşamış ülkeleri, dış müdahaleyle demokrasiye geçirmek ve bunu sağlıklı biçimde yerleştirip yaşatmak zordur. Rejim değişiklikleri o ülke halkının kendi dinamikleriyle gelişirse sağlıklı olur. 4- ABD ve İngiltere başta olmak üzere Ortadoğu’da nüfuzu olan ülkelerin enerji kaynaklarını kontrol etmek istedikleri bir gerçektir. Zaten bölge ülkelerinde bugüne kadar demokrasiden söz etmeyip totaliter rejimlerin yine bu ülkeler tarafından desteklenip ayakta tutulduğu da bilinmektedir. Bu da bir güvensizlik yaratmaktadır. 5- Bugün yıkılmak istenen totaliter rejimlerin hepsi, ABD yanlısı rejimlerdir. Bu rejimlerin yöneticilerinin ABD istiyor diye rejim değişikliğine kendiliğinden yönelmelerini beklemek de gerçekçi değildir. Direnç gösterecekleri veya göstermelik demokrasiyle yine iktidarda kalmaya çalışacakları muhakkaktır. 6- ABD ve İngiltere başta olmak üzere, Batı’nın, Ortadoğu ülkelerinde demokratik yöntemlerle oluşacak yönetimlerin tercihleri kendi çıkarlarına aykırı olduğu zaman demokrasiye ne kadar saygı gösterecekleri kuşkuludur. 10.6.2004/FİKRETBİLA/MİLLİYET 11.06.2004 | Gazeten.com!


Noam Chomsky 11 Eylül saldırılarını değerlendirirken tarihsel bir olayla karşı karşıya olduğumuzun altını özellikle çiziyor. 11 eylül’deki saldırı hedefleri biri ekonomik diğeri askeri, günümüzde Batı uygarlığının sarsılmaz görünen güçlü simgeleridir: Dünya Ticaret Merkezi ve Pentagon binaları. ABD toprakları neredeyse 200 yıldır bir saldırıya uğramamıştı. Bu eserde Chomsky 2 önemli soruya yanıt arıyor: 1- Dünya engellenemez bir şiddet döngüsüne mi giriyor? 2- İnsanoğlunun geleceği tehlikede mi? İlginç anektodların altının iki kere çizdiren bir eser.


Pentagon’un, Beyaz Saray’ın tüm dünyaya ilan ettiği savaşın asıl gerekçesi bu şirketlerdir. Bize “Başka ekonomi modeli yok, başka özgürlük yok, başka hayat yok” diyorlar, “tek model budur, herkes diz çöküp bunu kabul edecek, tüm insanlık boyun eğecek, benim borum ötecek, benim kurallarım geçecek” diyorlar. “Şu anda hepinizin evinin yanındayım, kuralları çiğneyenleri çevirip, sıkıştırıp, öldürerek yok edeceğim” diyorlar!Halbuki bizim bu topraklarda bin yıldır uyguladığımız bir ekonomik düzen vardır.Onların sisteminde, bir tek şirket hem turizm yapacak, hem madencilik, hem su satacak, hem meşrubat işine girecek, ve aynı insan üçbeş büyük TV.’nin sahibi olacak…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*