NeoGastronomik Akımlar

Kategori: Akademik Yazar: Kolektif Yayınevi: Nobel Bilimsel

NeoGastronomik Akımlar

    Tanıtım Bülteni

    Son yıllarda gastronomi dünyasında yeni içerikler denenmeye başlanmış, bu durum beraberinde yeni akımların doğmasına neden olmuş ve gastronomi sektörü bir yenilenme sürecine girmiştir. Bu sürecin şekillenmesinin nedeni, tüketici taleplerindeki değişim olarak gösterilmektedir. Uçucu kimlikler, hızlı değişen trendler, yeni ve farklı tat arayışları gastronomide yeni akımların ortaya çıkmasına ve tüketicilerin sosyolojik ihtiyaçlarının karşılanmasına yön vermeye başlamıştır.Genel olarak, son yılların gastronomi akımları; sürdürülebilir gastronomi, doğal yiyecekler, fonksiyonel gıdalar, yağlı ve zararlı yiyeceklerden arındırılmış gıdalar ve dolayısıyla tarıma dayalı bir beslenme düzeni çerçevesinde gelişmektedir. Söz konusu gastronomi akımlarını, mor ve siyah yiyecekler, yenilebilir böcekler, moleküler mutfak, füzyon mutfak, nörogastronomi ve çiğ gıda gibi eğilimler takip etmektedir.Ülkemizde ve dünyada gastronomi akımlarına yönelik konuların ortaya konması bu kitabın temelini oluşturmaktadır. Yirmi iki bölümden oluşan bu kitap, her biri alanında uzman yirmi dört yazar tarafından yazılmıştır.İlgili alandaki yazının sınırlı olması dikkate alındığında bu eserin önemli katkılar sunacağı düşünülmektedir.

    Kitap AdıFormatBoyutİndir Linki Ara
    NeoGastronomik AkımlarPDF6.23 MB Bul
    NeoGastronomik AkımlarEPUB6.96 MB Bul
    NeoGastronomik AkımlarMOBI5.49 MB Bul
    NeoGastronomik AkımlarODF5.86 MB Bul
    NeoGastronomik AkımlarDJVU7.32 MB Bul
    NeoGastronomik AkımlarRAR4.76 MB Bul
    NeoGastronomik AkımlarZIP4.39 MB Bul

    Benzer Kitaplar




    Kitap Yorumları - (0 Yorum)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    *

    *

    *